Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Každá separace z velkého celku je krok správným směrem. Nikdo by neměl lidem zakazovat uspořádat si společnost, ve které žijí, takovým způsobem, na níž se dohodnou oni sami.

3 0
možnosti
Foto

jsem pro vznik Kurdistánu

2 0
možnosti

To by se musely všechny státy, kde žijí Kurdové, dobrovolně vzdát části svého území v jejich prospěch. To nikdo z těchto států (zejména pak Turecko) neudělá.

1 0
možnosti
Foto

Na Vámi uváděných územích je nutné provést ale nejprve referendum o nezávislosti, která schválena třemi pětinami hlasů místních obyvatel pod dozorem OSN.

3 0
možnosti
Foto

Dekuji, v Iraku referendum bude proveden pod dozorem OSN , to je jiz dohotnute.

V

1 0
možnosti

Svobodný Kurdistán tu mě být už dávno. Doufám, že současná jedinečná šance nebude promarněna.

4 0
možnosti
Foto

Na území jakého státu má vzniknout Kurdistán ? V Turecku, Iráku, Íránu, Sýrii, Kazachstánu. Kurdský jazyk se dělí na dva dialekty (kurmanji a sorani), které se natolik liší, že jsou prakticky nesrozumitelné. Přestože většina Kurdů se hlásí k sunnitské formě Islámu, nemalou skupinu tvoří šíité. Celková rivalita jednotlivých kurdských kmenů a rozštěpenost Kurdů podle státní, kulturní i náboženské příslušnosti spolu s výše zmíněnými důvody zapříčinily, že se Kurdové nikdy v historii nedokázali sjednotit a vytvořit tak vlastní stát.

1 0
možnosti
Foto

R^ Přečetl jsem si Váš článek. Mám v tom trošku zmatek. Dějiny Vašich národů jsou velice zajímavé, ale i složité. Vč. výkladů náboženství. Obávám se, že ani v těchto končinách nebude klid, pokud vůbec, ač bych si to, a jistě nejen já, přál. S pozdravem J.A.J.

2 0
možnosti
Foto

pane Jiroudku, Izrael má taky pohnutou historii - a snad i víc než Kurdové, přesto mají svůj stát; já bych složitost jako překážku vzniku Kurdistánu neviděl...

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS