Americko-turecká válka

14. 10. 2017 7:32:19
Ještě nedávno jsem napsal ve svém článku "Americko-ruská podpora" zveřejněném dne 1.9.2017, že dle předních stratégů USA stojí na rozcestí před rozhodnutím,

jestli na Středním východě budou pokračovat ve strategickém partnerství s Tureckem či s Kurdy.

První dny poté, co jsem popsal fakta, je možné, že USA vymění po víc než půl století svého partnera a budou pokračovat s Kurdy jako se spolehlivějším partnerem, odletěl do USA sám Erdogan a byl přijat "srdečně" Trumpem. Z úst obou státníků padaly před kamerami okouzlující slova o vzájemném přátelství a zdálo se, že se před televizními diváky sešli dva bratři jen s rozdílnou barvou vlasů.

Stále píši, že se media civilizovaného světa po porážce USA ve Vietnamu a to především díky objektivnímu zpravodajství novinářů a novin transatlantické civilizace, soustředí na tohoto nebezpečného nepřítele z vlastních řad, to jest na nezávislé - objektivní novináře a noviny. Tak média nastolila velice rafinovaně zpracované zpravodajství s Hollywoodským zákulisím! Tím stále krmí nás občany a tak my nemáme sebemenší šanci se dovědět, co vlastně politici ve skutečnosti činí - za nás pro nás, když jsou zvoleni našimi hlasy. Záběry z přátelského přijetí Erdogana Trumpem v Bílém domě je jen ukázka z téměř každý den se opakujícího cirkusu, který má s reálným pozadím pramálo společného.

Přitom Erdogan když odjel před měsícem do USA, aby se sešel s Trumpem, ještě do poslední chvíle nevěděl, zda bude přijat bratrsky, či zda soudy v USA nerozšíří zatykač i na Erdogana a nechají si ho v USA rovnou ve vězení! To kvůli praní špinavých peněz, porušování embarga vůči Iránu atd. Právě kvůli těmto obviněním ještě krátce před Erdoganovou cestou rozšířily americké soudy zatykač na Erdoganova přítele a bývalého ministra v kauze Reza Zerrab!

Přes divadelní představení obou státníků propagující bratrství obou zemí, ovšem ty skutečné síly, které rozhodují o politice, spěly dál k rozcestí. Erdogan to už dál nevydržel a aby měl náskok před USA, nechal zatknout dlouholetého zaměstnance generálního konzulátu USA v Istanbulu a další zaměstnanec radši neopustil generální konzulát, aby též nebyl zatčen, zato jeho žena a příbuzní to odnesli. USA hned zastavily činnost všech svých konzulárních misí, to jest udělování víz tureckým občanům. Na to vskutku Erdogan čekal a obratem učinilo Turecko totéž vůči Americkým občanům, ale ti přitom ani vízum do Turecka nepotřebují! Zdá se to být k smíchu, ale nikoliv! Turecko nechtělo čekat, jak se USA rozhodne a chce s Americkým státem rozvázat vztahy a ponížit je tak, jako toto činilo vůči evropským státům, především vůči Německu a jeho politickým představitelům včetně Angely Merkelové. Ale ve stejné době Turecko uzavřelo gigantické smlouvy s německými firmami, říkajíc tak německým politikům: jste jen slouhové Kapitálu, s vámi si můžu dělat, co chci a stejně nesmíte ani pípnout.

A totéž zkouší nyní Erdogan vůči USA! Všechny noviny Turecka, tak jako před ještě měsícem šly proti Evropě, začaly honem šít do USA!

Amerického velvyslance veřejně urážejí tak, že dokonce Erdogan veřejně vyzval Turky, aby se nikdo nešel s velvyslancem rozloučit! Velvyslanci vzkázaly noviny Erdogana (to jsou téměř všechny turecké noviny), že mu jeho drzost neodpustí ani v Afganistanu, kam byl přesídlen jako velvyslanec. Diplomaté míní, že jedná o nejhlubší krizi v dějinách vztahů obou zemí.

Je rozhodnuto o dalším směřování USA na dnešním rozcestí mezi Tureckem a Kurdy? Nikoliv! Amerika totiž stačila mezitím vyprovokovat u Kurdů pocit, že je zrádila, a to svým postojem před a po kurdském referendu o nezávislosti, když se jednoznačně postavila na stranu Turecka a dokonce Iránu a Iráku!
Ale co teď dál?

Autor: Yekta Uzunoglu | sobota 14.10.2017 7:32 | karma článku: 18.51 | přečteno: 470x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Prokazatelně lživý titulek o spotřebitelské náladě:

Titulek Seznam Zprávy: "Blbá nálada ustupuje, Češi se cítí ekonomicky nejlépe za tři a půl roku" znamená, že autor neumí napočítat do tří (let). Důkazem jeho lživosti jsou přitom informace přímo z článku.

29.3.2024 v 9:14 | Karma článku: 28.79 | Přečteno: 501 | Diskuse

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 27.43 | Přečteno: 1581 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 16.72 | Přečteno: 476 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 15.55 | Přečteno: 267 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 30.05 | Přečteno: 684 | Diskuse
Počet článků 320 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 733

yektauzunoglu.com 

https://www.facebook.com/MUDrYektaUzunoglu

https://twitter.com/YektaUzunoglu?

 

MUDr. Yekta Uzunoglu (kurdským jménem Yekta Geylanî, * 10. května 1953 Silvan, Turecko) je kurdský lékař a podnikatel s arménskými kořeny (mezi jeho předky byli turečtí Arméni, oběti Arménské genocidy na konci první světové války).[zdroj?] Mimo svých profesí se celoživotně angažuje jako kurdský aktivista (upozorňování na potlačování kurdské menšiny v Turecku, Íránu a Iráku), spisovatel a překladatel: Je například autorem překladů částí Bible a děl Karla Čapka do kurdštiny, a naopak kurdské poezie i prózy do češtiny a němčiny. V roce 2006 obdržel cenu Františka Kriegla.Od roku 1996 německé občanství.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...