Chcete prachy ?

30. 08. 2017 16:25:33
Nevím, kdy bylo přesně zrcadlo objeveno, jak se zdá ale, člověk byl po celou dobu své existence nadmíru zvědavý na sebe, na svůj vzhled, na svoje nitro a na svoji duši.

Jeho zájem o sebe, o svoji duši, se v různých kulturách odrazila i v mytologii, eposech, bájích či ústní tvorbě tak, jako v starém Řecku v báji o Narcisovi. Zrcadlo se stalo v jistých kulturách symbolem obrazu duše, někdy ale symbolem marnivosti a rozkošnictví. Na druhé stranu ale symbolizovalo sebepoznání, moudrost a pravdu. V jiných krajích se lidově říkávalo „někdo zvedl zrcadlo“ nebo „zrcadlo duše.“
A v těch starodávných kulturách, bylo prostě zrcadlo obrazem duše člověka. Ve starověkém Egyptě ještě k tomu, slova „zrcadlo“ a „život“ byla identická. A třeba keltské ženy byly pohřbeny ze stejného důvodu se svým zrcadlem.
V židovské tradici zrcadlo slouží i k vysvětlení nadlidské role Mojžíše jako proroka.
Zůstaňme zde ale jen u jednoho základního a podstatného vnímání zrcadla, tak jako u některých starodávných kultur, kde zrcadlo je symbolem obrazu duše.
Prostřednictvím Říma a Řecka se zrcadlo, jako obraz duše dostalo do pozdějších evropských civilizací.

Erdogan zrcadlem Evropy;
Novodobý Turecký sultán Erdogan se svojí politikou vědomě stal zrcadlem naší soudobé evropské civilizace. Cílevědomě chce, abychom v jeho zrcadle viděli dramaticky a tragicky stav naší soudobé evropské civilizace, a to se mu povedlo.
Erdogan a jeho armáda na jeho povel nadávají, osočují, vyhrožují, pokoušejí se o vydírání celé evropské civilizace a především Německa. V Německu Erdogan oprávněně vidí kormidelníka Evropy a její politické elity, také proto jeho promyšlená, jeho ideologií opodstatněná agrese směruje právě tam. Jeho armáda nešetří ani vlastní manželku ministra zahraničí Sigmara Gabriela, která je jako žena samotného ministra, obtěžována či ohrožována, když, jak se zdá, už ze zoufalství toto sděluje mediím sám Sigmar Gabriel.
A co? A nic. Nic se neděje. Sigmar Gabriel, který je ministerstvem zahraničí v nejmocnější zemi Evropy, je ve své funkci opakovaně napadán ze strany Erdogana a jeho armády (kam patří i jemu „nakloněná“ media (jestli jiná media ještě v Turecku existují, toť je otázka), je obtěžován, vyhazován a tedy i jeho vlastní manželka. On apeluje a radí svým občanům, aby ve svém vlastním zájmu necestovali do Turecka, ale nečiní nic, ale vůbec nic, aby ministerstvo, kterému velí, samo též apelovalo na občany Německa, aby necestovali do Turecka. To neudělá! Aby nepoškodil cestovky, které už mají s Tureckem kontrakty?! Patrně!

Erdogan a jeho armáda přidávají na síle svých dle božských a lidských zákonů trestuhodných útocích na německé nejvyšší ústavní činitele ... A? Zase nic! Ve stejných dnech Erdoganova armáda nechává německé prestižní firmě Siemens a jejímu konsorciu vyhrát v Turecku miliardový (v USD) konkurs a je to .... Samotný prezident Německa až do nebe křičí, že již aspoň kvůli sebeúctě by se neměli nechat Němci Erdoganem takto ponižovat!
Ale ještě do nedávna úřadující šéfredaktor největšího německého deníku, známá osobnost BILDu Kai Diekmann, jede jako každý rok do Turecka strávit dovolenou (jenom?), ale jeho deník přitom píše, jak Turecko dehonestuje ústavní činitele jeho vlastní země! Erdogan jmenovitě poukazuje na Kai Diekmanna a veřejně křičí do davu , "Podívejte se, milí občané, jací jsou to lidé, jeho noviny jdou proti nám a on sám sem .....“
Majitel významných tureckých deníků, člen vedení Erdoganovy politické strany a Erdoganův přítel - svůj majetek za Erdoganovy vlády zněkolikanásobil - a před tureckým referendem prohlásil: „i toto vyhrajme, naše cesta bude otevřená jako dálnice“. Právě jeho deníky přichází každý týden s novými „Nazi útoky“, které mají pramálo společného s civilizovaným chováním! Útočí na Berlín nebo značkují německého aktivistu Franka Nordhausena, kterého Turecko drží v kerkeru*) jako rukojmí za Frankensteina. A tento pán jde se svou firmou do vládního tendru desetimiliardového (USD) projektu pro tureckou armádu, kde se mají vyrábět i tanky. A víte, kdo je jeho partnerem? Německý průmyslový gigant Rheinmetall, gigant ze země „nepřítele, ze země zrádců, separatistů, podporovatelů terorismu, Nazi – Německa“
Zrcadlo v osobě Erdogana jakoby říkalo Evropě: "můžeme vám nadávat, osočovat, obtěžovat ba vydírat jak chceme, stejně jak přičichnete ke prachům či sebemenším výhodám, jako je dovolená na sluncem zalitých plážích, tak už jste v našich službách! Dívejte se, jaké jste VY prodejné kurvy! Podívejte se na mně, abyste ve mně viděli obraz své prodejné duše, a dívejte se pořádně! Uvidíte se takoví, jací jste: chamtiví, prodejní, úplatní a bezcharakterní kafírové. Prosto jste hračkami v mých rukou, v našich islámských rukou, proto si s vámi můžeme dělat, co chceme, a dovolit si cokoliv a VY PROSTĚ MLČET BUDETE! CHCETE PRACHY NEBO NE?"

*) karcer, vězení

Autor: Yekta Uzunoglu | středa 30.8.2017 16:25 | karma článku: 14.65 | přečteno: 298x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Prokazatelně lživý titulek o spotřebitelské náladě:

Titulek Seznam Zprávy: "Blbá nálada ustupuje, Češi se cítí ekonomicky nejlépe za tři a půl roku" znamená, že autor neumí napočítat do tří (let). Důkazem jeho lživosti jsou přitom informace přímo z článku.

29.3.2024 v 9:14 | Karma článku: 27.96 | Přečteno: 448 | Diskuse

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 26.09 | Přečteno: 1332 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 16.24 | Přečteno: 447 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 15.28 | Přečteno: 264 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.96 | Přečteno: 680 | Diskuse
Počet článků 320 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 733

yektauzunoglu.com 

https://www.facebook.com/MUDrYektaUzunoglu

https://twitter.com/YektaUzunoglu?

 

MUDr. Yekta Uzunoglu (kurdským jménem Yekta Geylanî, * 10. května 1953 Silvan, Turecko) je kurdský lékař a podnikatel s arménskými kořeny (mezi jeho předky byli turečtí Arméni, oběti Arménské genocidy na konci první světové války).[zdroj?] Mimo svých profesí se celoživotně angažuje jako kurdský aktivista (upozorňování na potlačování kurdské menšiny v Turecku, Íránu a Iráku), spisovatel a překladatel: Je například autorem překladů částí Bible a děl Karla Čapka do kurdštiny, a naopak kurdské poezie i prózy do češtiny a němčiny. V roce 2006 obdržel cenu Františka Kriegla.Od roku 1996 německé občanství.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...