Erdogan dostal od Trumpa na frak!

Říkal jsem Trumpovi: „podepsal jste dekret na dodávky těžkých zbraní kurdským teroristům“ a on na to odpověděl: "no a chcete také zbraně?My vám je dodáme!"

Tam kde končí slova…..

Turecký prezident Erdogan skončil svou grandiózní návštěvu u Donalda Trumpa a vrátil se zpět do své země. Přímo z istanbulského letiště jel rovnou na výroční schůzku asociace zaměstnavatelů, čili kapitálu. Hned se postavil před mikrofon, aby informoval zaměstnavatele. Ti netrpělivě čekali  - kvůli svým zájmům – na obsah rozhovoru Erdogana Trumpem.

Erdogan začal slovy: „s USA jsme tam, kde končí slova“ a hned pokračoval, proč je Turecko ve vztahu s USA tam, kde konci slova. Říkal jsem Trumpovi: „podepsal jste dekret na dodávky těžkých zbraní kurdským teroristům“ a on na to odpověděl: "no a chcete také zbraně?  My vám je dodáme!" Říkal jsem: „jsme historičtí spojenci a tak bychom měli Raku dobít společně!“ Trump odpověděl: „my už ale máme partnera na dobití Raky (tím mínil Kurdy) a už jsme s nimi na cestě do Raky!“ Říkal jsem mu:“ vy ale spolupracujete s kurdskými teroristy v Sýrii“ a na to on řekl: „kdepak, oni nejsou teroristé, jsou to výborní bojovnici!“ Erdogan pokračoval v bojovném proslovu před tureckými podnikateli: „Od této chvíle jsme odkázáni jen sami na sebe a prohlašuji před Vámi, že zaútočíme na ty teroristy, ať jsou kdekoli a kdykoliv.“  Jen připomínám, že při posledním útoku Turecka na Kurdy v Sýrii, USA neobvyklým způsobem kritizovalo a obvinilo Turecko, že ohrožuje  vojáky USA, kteří jsou mezi kurdskými bojovníky!

 

Erdogan může hledat spásu v Rusku, ale i přes jeho stálé podlézání Putinovi, Putin ani neuvolnil zákaz dovozu rajčat z Turecka. Zákaz je reakcí Ruska na střelení ruského letadla a Turecko na oplátku dál dekretem omezuje dovoz pšenice z Ruska. Nějak se všechno na Erdogana sype! Ani ne za pár minut po projevu Erdogana před podnikateli, začal kurs dolaru rapidně stoupat – i se všemi důsledky z toho pro Turecko vyplývajícími!

 

  Ve stejných minutách, kdy přednesl Erdogan podnikatelům obsah svého jednání s Trumpem, se přihlásil o slovo až z Washingtonu  minister zahraničních věcí SRN Sigman Gabriel a oznámil, že stažení německých letounů a 250 německých vojáků z vojenské základny z tureckého Incirliku se nemůže vztahovat jen na tyto vojáky, ale v tomto případě musí být staženy i německé letouny AWACS z tureckého města Konya! Ministryně obrany paní Ursula von der Layen naléhavě změnila celý svůj program a už tento víkend odlétá do Jordánska, aby projednala s jordánským králem přesunutí německých vojsk z Turecka do Jordánska. Sigman Gabriel nezapomněl dodat, že v principu se už jordánský král v minulosti se k tomu evt. projektu vyjádřil velice přívětivě. 

 

Že by ten americký vítr, o kterém jsem napsal svůj předcházející článek, dorazil už i do Německa?

Všichni si mohou být jisti, že vítr z USA dorazí i do Česka, kde část státní správy na objednávku pronásleduje, perzekuuje všemi svými prostředky moji osobu, která je hlasem svého statečného a hrdého národa nejen v Česku .

 

 

Autor: Yekta Uzunoglu | pátek 19.5.2017 9:35 | karma článku: 29,45 | přečteno: 1258x
  • Další články autora

Yekta Uzunoglu

A Shameful case

3.3.2018 v 17:05 | Karma: 0

Yekta Uzunoglu

Verfassungswidriger Prozess!

24.2.2018 v 13:25 | Karma: 0

Yekta Uzunoglu

Anti-constitutional process !

21.2.2018 v 18:16 | Karma: 0

Yekta Uzunoglu

Protiústavní proces...

21.2.2018 v 12:41 | Karma: 6,78

Yekta Uzunoglu

Rakev ; Salavator

6.2.2018 v 12:21 | Karma: 0

Yekta Uzunoglu

Nemrud’un Kizi Zilhan

23.1.2018 v 19:43 | Karma: 8,93

Yekta Uzunoglu

Aus dem Respekt vor sich selbst

16.1.2018 v 14:44 | Karma: 10,51

Yekta Uzunoglu

Because of respect of ourselves

15.1.2018 v 14:41 | Karma: 11,88
  • Počet článků 320
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 735x
yektauzunoglu.com 

https://www.facebook.com/MUDrYektaUzunoglu

https://twitter.com/YektaUzunoglu?

 

MUDr. Yekta Uzunoglu (kurdským jménem Yekta Geylanî, * 10. května 1953 Silvan, Turecko) je kurdský lékař a podnikatel s arménskými kořeny (mezi jeho předky byli turečtí Arméni, oběti Arménské genocidy na konci první světové války).[zdroj?] Mimo svých profesí se celoživotně angažuje jako kurdský aktivista (upozorňování na potlačování kurdské menšiny v Turecku, Íránu a Iráku), spisovatel a překladatel: Je například autorem překladů částí Bible a děl Karla Čapka do kurdštiny, a naopak kurdské poezie i prózy do češtiny a němčiny. V roce 2006 obdržel cenu Františka Kriegla.Od roku 1996 německé občanství.

Seznam rubrik