Yekta Uzunoglu

Vražda Karlova

25. 12. 2016 14:06:23
Ať za atentátníkem stoji kdokoliv, za tento atentát spáchaný na území Turecka a policistou tureckého státu, nese trestněprávní odpovědnost Turecký stát. Je to vražda buď z nedbalosti nebo úmyslná, ale stále je to vražda!

Jak v českých, ale i ve světových médiích jsou uveřejňovány různé "úvahy" o atentátu na ruského velvyslance v Ankaře na nebožtíka Andreje Karlova.

Již hned po atentátu jsem chtěl tento článek napsat, ale různé povinnosti z jedné strany, ze strany druhé neuvěřitelný běh věcí ve světě, odvedly moji pozornost na jinam.

Ale tak, jak jsem se během svého dlouhého života, kdy jsem "byl " svědkem různých atentátů naučil, na podobné excesy je potřeba se dívat podle toho, co nás atentáty od druhé světové války naučily.

Snad nejhlídanější čtvrt všech měst světa Andrej Karlov znal a znal ji dobře, ta čtvrt není zase kdo ví jak velká.

1) Kdo je atentátník?

2) Kdy se konal atentát?

3) Kde se konal atentát?

4) Na koho vlastně byl spáchán atentát?

5) Qui bonno?

1) Kdo je atentátník?

Atentátník, jak jsme se mezitím dozvěděli, je policista jménem Mevlüt Mert Altintaş. Odkud je? Tuto otázku je nutné položit jako první, protože podle toho kdo odkud je, se orientujeme se v jeho entitě, jeho způsobu myšlení, jeho výchově, jeho orientaci jeho etiky. On je z krajského města Aydin, které je tradičně městem, které dalo Turecku mnoho vzácných demokratů! Takže to není tradiční turecké či turko - islamistické město. Samotný tento poznatek nás zákonitě vede k tomu, kde a jak se dostal tento mladý člověk k turko-islamismu! A hned následně se dovíme odpověď. Během svého studia policejní akademie v městě Izmir! Což dost šokující, protože Izmir historicky podmíněné patří mezi nejliberálnějším vzácným městům Turecka. Znamená to ale, že tento mladý člověk pocházející z města Aydinu, byl během studia uzavřen mezi stěny školy (což je typické pro turecké vojenské a policejní školy) a teprve tam byl také zpracováván od nějakého "abe" (znamená starý bratr, tak se jmenují ti, co mají v podobných institucích na starosti infikovat nově příchozí).

Jak je možné, že právě na policejní akademii pro výchovu elitní jednotky policie, mohl být infikován turko-islamismem? Protože tento postup, začít s výchovou už ve školkách až po atestaci, brali turko-islamisté jako svůj svatý úkol a praktikují ho už od 70 tých let v Turecku. Erdogan, když se následně dostal k moci v roce 2001, jim otevřel všechny možnosti tureckého státu, čili jim dal vše k dispozici! Ještě si vzpomeneme, jak Erdogan nejednou na mítincích křičel na adresu Güllena slovy: Co ještě po nás chtějí? Copak my jsme jim ještě něco nedali, co doposud chtěli? Dali jsme jim vždycky všechno, co jen chtěli a přednostně...". Kolik ještě těch Altintaşů, kteří nejsou odtrženi od svých kořenů a jsou indoktrinováni a čekají na povel, to nevíme. Ale aspoň známe jeho "abe", ten ho neopustil ani po škole a zařídil, aby Altintaş (zlatý kámen) byl přeřazen do Ankary, do té nejelitnější policejní jednotky v Ankaře, a sice do Çevik Kuvvet (obranná jednotka), bydleli spolu v stejném bytě až do "konce". Jedno víme zcela bezpečné, že těch indoktrinovaných zabijáků je v Turecku za každý rohem několik, ale nevíme, od koho dostává jejich "abe" pokyn! Může ho dostat od kohokoliv a ten zabiják provede to, co po něm chce "abe" a od nikoho jiného rozkazy nepřijme, tak je instruována "hierarchie" turkoislamistických zabijáků v Turecku. A víme také jednu věc, že se Altintaş 14.7.2016 nechal zapsat jako neschopný, jako všichni, kdo byli z té jednotky zapleteni (a těch bylo požehnaně) do tzv. puče! Všichni ale byli hned několik hodin po puči vyřazeni od policie a následně zatčeni včetně toho doktora, který jim vystavil "neschopenku", ale Altintaş jako jediný nebyl ani vyhozen, ani zatčen a ani vystaven jiné represi.

Dnes už víme, že atentátník v doprovodu a pod dozorem svého "abe" pravidelně navštívil "kázaní" hlavního duchovního pro-Erdoganskou sektu kontraverzního "imáma" Nurettina Yildiza v mešitě Haci Bayram v Ankaře, kam též chodí Erdogan.

Tento "imám" Yildiz je mimo jiné znám se svými "duchovními" výroky, jako například: "sňatek s 6 letou holčičkou je legitimní", "žena, která je svým mužem bita, by měla za to do rána pak poděkovat Alláhovi", "žena, která začne pracovat, vkročí tím na cestu vedoucí k prostituci", " je povinností duchovních, aby vyzvali všechny věřící pro podporu našeho prezidenta Erdogana".

A po "pokusu o puč" nejméně 8 krát tento dvaadvacetiletý policista doprovázel Erdogana na různé akce a dvě z nich měla být do konce v zahraničí.

2) Kdy se konal atentát?

Atentát se konal v těch hodinách, kdy byl ministr zahraničí Turecka na cestě do Moskvy, kde měl podepsat s Ruskem a Iránem deklaraci, kde uznává mimo jiné Asada, to znamená, že Turecko měla ta deklarace politicky vrátit do doku 2011, to jest do doby, kdy začalo Turecko rozbíjet vše se všemi prostředky, co člověk a ďábel disponuje. Chtělo to skutečně? Nikoliv! Ještě 16.12.2016 jak v Ankaře před ruským velvyslanectvím a v Istanbulu před ruským generálním konzulátem, protestovalo tisíce a tisíce zastánců ISIS proti Rusku kvůli Alepu a to v době, kdy v Turecku panuje stane právo a oficiálním organizátorem byla radikální islamistická organizace HİZB-UT TAHRIR, organizace, která dodávala nejen ISIS zrůdy. A v době, kdy v USA se již Obamova administrativa nachází v horečce rozloučení s mocí a v hororovém stavu, který si sami vytvořili, hledají kdo a kde najde nějakou práci, jelikož si téměř všichni byli jisti vítezstvím Hillary a jak je známo, u těch "trpaslíků" kteří se dostávají k moci k destabilizací, stačí "málo", stačí když sami vědí, že jsou pro ty stávající funkce neschopní a ve volném trhu "jen tak" už nikdy takovou funkci spojenou s mocí mít nebudou a tím nebudou mít ani příjem, na který jsou zvyklí.

3) Kde se konal atentát?

Atentát se konal pár set metrů od amerického a německého velvyslanectví v ulici, kudy denně jezdí vládní konvoje, je to vládní čtvrt, ve které je v tom umělém městě, jako je Ankara, hlídán každý pohyb každého člověka z několika stran. A tam se dostal atentátník do hotelu, který je bezprostředním "sousedem", totiž ze zadní strany k přiléhá ke statní budově, kde se konala výstava a kde byl následně zastřelen Karlov. V té čtvrti jsou všichni recepční všech hotelů víc agenti než recepčními, každý je vyškolen, aby mohl co nejdřív prasknout u svého nadřízeného, aby se mohl zabodovat o svých dobrých kvalitách. Tam do hotelu volal atentátník dva dny před atentátem a zarezervoval si pokoj na své pravé jméno! A den před atentátem přišel do tohoto hotelu, ubytoval se pod svým pravým jménem v pokoje 214, aby měl přehled, ale aby také mohl v nouzi vyskočit přímo z pokoje. A nikdo z recepčních si nevšimne z jeho občanky, že vlastně bydlí v Ankaře? A nenahlásí to u svých "důstojníků"? Přesně podobnou inscenaci máme při ubytovaní atentátníka na tři kurdské političky v Paříži! Atentátník, který pro přesné pokyny od turecké tajné služby jezdil do Ankary a nechal se ubytovat právě v těch "nejcitlivějších" hotelech ve vládni čtvrti. Atentát se konal v budově, který patří státu a asi neznalým těžko lze slovy zde vysvětlit, jak je chráněna ta čtvrt a budovy, které se nacházejí v té čtvrti. Možná by to dokázal dr. Tomáš Laně, který se jako český velvyslanec v té čtvrti pohyboval a zná turecky policejně -vojensko-zpravodajský ordnung všeho druhu v té čtvrti. Atentátník před činem několikrát detektuje místo činu a vrací se pak vždy do svého pokoje.

Den před atentátem se onen policista tak, jako 14. července, nechal zapsat jako nemocný, přičemž se od "pokusu o puč" veškeré osoby, které zůstaly i po puči jako nemocní, hned dostaly pod lupou několika zpravodajských služeb jako i lékař, který vystavoval „neschopenky“ a všichni lékaři na to byli veřejně upozorňováni systematicky v mediích ze strany vlády a policejních či armádních činitelů. A od koho měl atentátník neschopenku: od onkologa specializovaného na nádory dutiny břišní, o kterém se ví, že je tvrdým zastáncem vládnoucí strany Erdogana. A ani tato neschopenka od onkologa pro dvaadvacetiletého policistu nepřitáhla pozornost jeho nadřízených, kteří od 14. července důkladně kontrolují všechny podobné doklady? A připomínám, že se nejedná jen tak o vedení nějaké policejní jednotky, ale o elitní jednotku působící přímo v nejexponovanější čtvrti celého hlavního města, a sice ve vládni čtvrti!

Pak 17:30 opustí atentátník hotel (najednou hotel vše ví) a jde o pár kroků dál do Galerie a tamější policisté vědí pochopitelně, že přijde ruský velvyslanec (vždy na podobné akce jsou policisté v té čtvrti zvlášť upozorněni), který v té době prezentuje „nejohroženějšího“ diplomata násilím v celém Turecku a přitom atentátník neprojde přes X-zařízení, ale přímo kolem něho a údajně ukazuje svůj policejní průkaz - to všechno zní jako pohádka, která by se mohla odehrávat ještě někdy před atentátem na Olofa Palmeho, možná bez svědků. Průměrný člověk, který zná ankarské poměry obzvlášť v té čtvrti ví, že policista se musí prokázat svým průkazem, i průkazem, že je v těch hodinách ve službě, pohybuje - li se mimo policejní základnu. A obzvlášť teď, kdy po puči došlo k propuštění desetitisíců policajtů včetně vysokých důstojníků a k zatčení a pátraní po uprchlých tisících policistů, kde je hon na čarodějnice mezi policisty a vojáky takových rozměrů jako v žádné jiné státní složce! Zkušení policisté pustí na místo do budovy pouze 22 letého mladého policistu, který by tam v tak mladém věku neměl co dělat i kdyby byl ve službě!

A nejen to, tento tak mladý muž jde a celou dobu stojí jako jediný muž za velvyslancem během jeho proslovu a nikoho z profesionálů samotná jeho přítomnost v tom "kulturním prostředí" neirituje. Pak vytáhne svou pistoli a míří do hrudníku velvyslance, přitom by mohl jednou ranou do hlavy s tak účinnou zbraní (Canik 9X19 mm) z tak krátké vzdálenosti dosáhnout stejný výsledek! Ne, on postupuje podle jemu nařízeného divadla, střílí teatrálně s výkřiky do hrudníku a to i po pádu Kralova na zem. A odkud se sebral ten profi fotograf! Dle jeho sdělení tam šel jen tak z nudy, jelikož neměl co v tu chvíli dělat..... a že celou dobu fotil tak profesionálně atentátníka a atentátník se mu pózoval...... světový unikátní scénář ala Turecko.

Atentátník na nikoho jiného nestřílel. A co se nastalo pak? Všichni přítomni odešli ven, kde se už mobilizovala policie, tedy mohli a také učinili to, že informovali o všem náčelníky "hodně" speciálních policejních jednotek o všem, co tito operativci ke svému zákroku potřebovali, a sice to nejdůležitější, že atentátník je jen jeden a že se žádné rukojmí nenachází v jeho moci, kde se nachází, co všechno se ještě nachází v tom prostoru. Mimo řečnický pult, který nemůže poskytnout ochranu nikomu (materiál je lehce průstřelný) je tam prázdný prostor. Co by udělal každý průměrně informovaný člověk (raději ani nemluvím o náčelníku hodně speciálních jednotek), každý by se snažil atentátníka zajistit živého, a co k tomu potřebuje? Nervový plyn například! A propos, toho plynu dle světových statistik Turecko za poslední 2 roky použilo víc, než celý zbytek světa různých druhů plynu! Navíc atentátník svým divákům v doprovodu profesionálního fotografa sděluje či předesílá, že tam přišel zemřít, což diváci náčelníkům těch jednotek před budovou sdělují. Speciálně pro takové situace vycvičená a vyškolená nejlepší policejní jednotka činí to, co jim atentátník sděluje a oni ho jednoduše zabijí.... a s ním všechna tajemství, jejichž byl tento pistolník nositelem. Proč? Připomíná mně to atentátníky jiných atentátů, za kterými stály ty nejtajemnější síly států, jako třeba atentát na Kennedyho, kde byl vždy atentátník fyzicky zlikvidován. Ale tentokrát ten, kdo ho zlikvidoval, nosil odznak oficiálně.

4) Na koho byl vlastně atentát spáchán?

Atentát byl spáchán na nejlepšího diplomata působícího v tak konfliktním regionu našeho světadílu! Tento klidný, rozvážný, erudovaný, skromný diplomat, zvládl tu největší krizi mezi Ruskem a Tureckem nejméně od konce II. světové války, ne-li déle. Tento diplomat následně obratně celou situaci v součinnosti se Sergejem Lavrovem otočil v prospěch Ruska a tento diplomat vehementně radil Putinově administrativě, aby fakticky s obnovením vztahu s Tureckem nespěchali a začal točit Erdoganem a celou jeho gardou na prstech. Když ten jinak nemluvící diplomat něco řekl, dalo by se z každé jeho vety udělat nadpis pro nový článek s novou tematikou. A musel zemřít.

Stejný den a ve stejných hodinách letěl ministr zahraničních věci Turecka do Moskvy k podpisu společné deklarace s Ruskem a historickým nepřítelem Iránem, autorem deklarace byl právě Karlov! A proč právě také proto nedoprovázel tureckého ministra, jak to v mimořádných záležitostech bývá téměř nenapsaným diplomatickým pravidlem, místo toho šel na zahájení de facto bezvýznamné výstavy, kde už víc než den na něj čekal jeho kat?

5) Qui bonno ?

Smrt Karlova rozhodně neprospěje USA, jak je bleskově na objednávku Erdoganova media označili za viníka. To je příliš velký zločin, než aby si ho někdo v odcházející Obamově administrativě bral v poslední chvíli na triko, aby je následně Trump nechal pohnat ke zodpovědnosti! Rozhodně není ani v zájmu Ruska, aby si nechalo evt. zavraždit jednoho ze svých nejlepších odborníků na střední východ. Zbývá jen ještě jeden viník, kterého si může každý domyslet.

Jenom ta skutečnost, že turecká média o smrti Karlova informovalo o 2,5 hodiny později než ruská média, ta skutečnost, že Erdogan nesvolal bezpečnostní radu státu (což velice rád činí při mnohem menších a mnohem méně významných událostech), jenom ta skutečnost, že druhý den pokračoval ve svém programu, jakoby se nic nestalo a letěl z Ankary někam do Istanbulu, aby otevřel nově postavený tunel, je přinejmenším neúcta vůči Karlovovi! A to, že dodnes ani ministr vnitra, ale ani šéf turecké tajné služby nejsou odvoláni, ale ani není odvolán ani šéf policejní jednotky, která dle objednávky nechala zabít atentátníka, ale ani nikdo jiný .... až na to že "někdo" o šest hodin později střílel tureckou puškou na americké velvyslanectví do kamenné zdi, aby snad ukázal na toho, kdo ten atentát organizoval, je víc než dětinské.

Dle mezinárodního práva za bezpečnost zahraničního diplomatického sboru ručí hostitelská země a Turecko, kde vládne jen armáda, policie, žandarmárie a všechny možné tajné služby, jak je možné, že nezajistili bezpečnost v Turecku k násilí nejvíce exponovaného cizince, jako byl rusky velvyslanec? Dle zákona i ministr, který sloužil třeba jen tři měsíce, má do smrti 3-6 policejních ochránců a že by zapomněli na ruského velvyslance právě v tak kritickém období, jako nikdy před tím i za cele minule století? Odnesl si někdo z odpovědných důsledky za to "zanedbání"? Nikoliv! Proč?

Ať za atentátníkem stoji kdokoliv, za tento atentát spáchaný na území Turecka a samotným policistou nosícím odznak tureckého státu, nese trestněprávní odpovědnost Turecký stát. Je to vražda buď z nedbalosti tureckého státu, nebo úmyslná, ale stále je to vražda a odpovědnost má Turecko!

Autor: Yekta Uzunoglu | karma: 29.71 | přečteno: 1610 ×
Poslední články autora