Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kurdove ziji rozdeleni ve 4 statech - Turecku, Syrii, Iraku a Iranu, s Iranci také mají spolecne to, ze kurdština stejne jako perstina jsou indoevropske jazyky,Persanum jsou blizsi nez Turkum nebo Arabum. Také jsou vetsinove siite jako Iranci. Za tento nestastny stav jsou odpovedny evropske mocnosti, když si po skonceni 1.svetove války porsovaly Osmanskou risi a delali umele hranice podle svých zajmu. Kurdove tenkrat zadali o samostatny stat, jejich zadost však byla ignorovana a vznikly Irak, Syrie, Libanon, ne však Kurdistan s 30 miliony obyvatel.

Zadny terorismus ani vrazdu jako prostředek politického boje není mozne omlouvat, ale mají ti Kurdove vůbec jinou moznost, aby je aspoň nekdo vyslysel?

2 0
možnosti

J50a72r84a 56R37a47n36k

17. 12. 2016 21:14

Verim, ze to nemate lehke, tak jako zadni Kurdove....ale oproti tem ostatnim se nechavate stale s nekym vyznamnym fotit, ti ostatni sedi nekde ve stanovych kempech jiz nejake 4 roky, nebo je v Aleppu bombarduje Putin s Assadem....

0 0
možnosti
Foto

Mam byt stasten ze v Cesku nemame pravo ? Za mlada jsem na tech horach bojoval dost dlouho ! A ja se Vas vubec neptam co jste delal pro nastoleni demokracie a panstvi prava v Cesku ve sve vlastni zemii. To PRAVO potrebuje pane kazdy !A pred zakonem neni rozdil zda jste cechacek nebo kurdik !

0 0
možnosti

H61a17n69a 55M79á39r64o69v70á

17. 12. 2016 18:18

To bojujete za ty Kurdy, co při atentátech v Istanbulu zabíjejí nevinné lidi?

1 0
možnosti

Myšlenka, že Kurdové jsou křišťálově čistý národ, nemající na rukou krev, je velice nepravděpodobná. Ale je zásadní, že více jak 30 milionový národ nemá svůj vlastní stát! Tam ať se žerou jak chtějí. Kde a kdy se stala chyba? 1918?1945? Nebo je tam jiný problém?

3 0
možnosti
  • Počet článků 320
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 735x
yektauzunoglu.com 

https://www.facebook.com/MUDrYektaUzunoglu

https://twitter.com/YektaUzunoglu?

 

MUDr. Yekta Uzunoglu (kurdským jménem Yekta Geylanî, * 10. května 1953 Silvan, Turecko) je kurdský lékař a podnikatel s arménskými kořeny (mezi jeho předky byli turečtí Arméni, oběti Arménské genocidy na konci první světové války).[zdroj?] Mimo svých profesí se celoživotně angažuje jako kurdský aktivista (upozorňování na potlačování kurdské menšiny v Turecku, Íránu a Iráku), spisovatel a překladatel: Je například autorem překladů částí Bible a děl Karla Čapka do kurdštiny, a naopak kurdské poezie i prózy do češtiny a němčiny. V roce 2006 obdržel cenu Františka Kriegla.Od roku 1996 německé občanství.

Seznam rubrik