Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Úspěšné vojenské puče v zájmu USA, jako sůl a pepř turecké demokracie?... Jenomže Erdogan se považuje a oprávněně za demokraticky zvoleného vůdce Turecka a nechce ani rezignovat, ani skončit jako Mursí nebo Kaddáfí. Chová se naprosto logicky a brání demokracii.

0 0
možnosti

Vsechno ukazuje na to, ze neuspesny puc byl zamerem, aby se turecky diktator mohl rychleji a efektivneji zbavit vsech svych skutecnych nebo i domnelych protivniku. Rychlost a rozsahlost cistek tomu nasvedcuje.

2 0
možnosti
Foto

Draha pani Karolina Lysova, bohuzel a bohuzel mate pravdu,ty "cistky" se odehravaji pred ocima civilizovaneho sveta a vsichni jen mlci !

3 0
možnosti

Díky za náhled zasvěceného člověka. Postoj Kurdů je vždycky zajímavý. R^

4 0
možnosti
Foto

Vasil Ceral dekuji Vam srdecne, v te rychlosti a na cestach......

1 0
možnosti

Konečně ňáký nadhledy o stavu po puči.

3 0
možnosti

No konečně se někdo pokusil alespoň nějak trochu popsat také ty pučisty.

Média od počátku zaujala vcelku jednostranný postoj, aniž by se snažila nějak blíže představit názorové pozadí, vazby a záměry také těch, kteří se o vojenský převrat pokusili.

2 0
možnosti

To zatýkání novinářů a represe rozhodně nejsou normální. Roste nám nový Hitler. ;-€

2 0
možnosti
Foto

Karel Chrastina, je jasne ze USA,Izrael ale i Rusko o tom vedely a Erdogan tez. USA se snazi jiz nejakou dobu presidlit svou zakladnu z tureckeho Incirlik do Jordanska ale i tam narazime na politickou inpotenci Obamy !

4 0
možnosti
Foto

R^ Těžko věřit, že by nebylo předem známo. Naopak, bylo s tím počítáno jako s možností k upevnění si pozice. Tomu nasvědčuje i rychlé vypořádání se jak s ,,rebely", tak i potencial. opozicí.

3 0
možnosti

USA a Izrael o puči rovněž věděly, ale nehnuly brvou. To je překvapení číslo dvě a třetím poučením je fakt, že jádro Turka se nezměnilo. Zůstalo nevypočitatelným spojencem kohokoliv do té doby, dokud se mu to hodí. Pak se bleskově otočí na pětníku a je ochoten padnout si do náruče s kýmkoliv, kdo mu usnadní další veletoč, který potřebuje absolvovat. Na takových základech nelze stavět, Západ ovšem nemá na vybranou, chce-li mít v Turecku aspoň nějaký vliv. Tolik proher jako za Obamy Západ nezažil.

3 2
možnosti
  • Počet článků 320
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 735x
yektauzunoglu.com 

https://www.facebook.com/MUDrYektaUzunoglu

https://twitter.com/YektaUzunoglu?

 

MUDr. Yekta Uzunoglu (kurdským jménem Yekta Geylanî, * 10. května 1953 Silvan, Turecko) je kurdský lékař a podnikatel s arménskými kořeny (mezi jeho předky byli turečtí Arméni, oběti Arménské genocidy na konci první světové války).[zdroj?] Mimo svých profesí se celoživotně angažuje jako kurdský aktivista (upozorňování na potlačování kurdské menšiny v Turecku, Íránu a Iráku), spisovatel a překladatel: Je například autorem překladů částí Bible a děl Karla Čapka do kurdštiny, a naopak kurdské poezie i prózy do češtiny a němčiny. V roce 2006 obdržel cenu Františka Kriegla.Od roku 1996 německé občanství.

Seznam rubrik