Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P98a97v85e96l 77D54u71d23r

28. 4. 2016 13:31

Myslím, že tady se tomu říká totalitní ideologie, která rozděluje lidi na "my" a "oni". A zatímco těm "našim" se všechno promíjí, i jejich bohatství, tak "oni" jsou špatní ve všem a existuje tisíc důvodů, abychom je nenáviděli. To pro nás starší není nic nového.

0 0
možnosti
Foto

Osobně doufám, že sankce, jimiž se označují jednostranné donucovací prostředky, na Írán už budou konečně zrušeny. Už přece měly být pozvolna zrušeny, jaderné velmoci se na tom dohodly na základě výměny za zrušení jaderného programu. Írán jaderné zbraně, na něž jejich alatoláh uvalil navíc závaznou fatwu, coby ideologický nepřítel izraele nesmí mít, zatímco Izrael jaderné zbraně mít může. Sankce pro porušování lidských práv a zapojení do určitých válečných konfllitků, jež mohou být na Írán uvaleny, mohou být zavedeny, když se to tak vezme na mnohem více států ale i osobností, než na než jsou díky složité diplomacii uvaleny. V rámci OSN navíc působí výbor pro zkoumání jednostranných donucovacích prostředků- iniciovaný zeměmi jako je Kuba, Írán a další země nespravedlivě postižené sankcemi.

0 0
možnosti
  • Počet článků 320
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 735x
yektauzunoglu.com 

https://www.facebook.com/MUDrYektaUzunoglu

https://twitter.com/YektaUzunoglu?

 

MUDr. Yekta Uzunoglu (kurdským jménem Yekta Geylanî, * 10. května 1953 Silvan, Turecko) je kurdský lékař a podnikatel s arménskými kořeny (mezi jeho předky byli turečtí Arméni, oběti Arménské genocidy na konci první světové války).[zdroj?] Mimo svých profesí se celoživotně angažuje jako kurdský aktivista (upozorňování na potlačování kurdské menšiny v Turecku, Íránu a Iráku), spisovatel a překladatel: Je například autorem překladů částí Bible a děl Karla Čapka do kurdštiny, a naopak kurdské poezie i prózy do češtiny a němčiny. V roce 2006 obdržel cenu Františka Kriegla.Od roku 1996 německé občanství.

Seznam rubrik