Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pokud byli pákistánští vědci tak schopní a vyvinuli si jaderné zbraně a jejich politici je prosadili, tak je mají. Jaderné zbraně má i Izrael. Jestli ještě nyní nikomu nedošlo, že politici EU anebo USA nehájí zájmy zemí, ale nadnárodních korporací, jež vydělávají z prodeje zbraní, tak je mi ho líto. Vtipem je, že země NATO, Turecko, by neměla zaútočit na zemi NATO, jíž jsme my nehybridními prostředky. Takže Turecko by nemělo zaútočit na zemi NATO. Jinak by mělo být z NATO vyloučeno. Pak by se mohlo spojit s Pákistánem anebo se Saúdy, kteří mají zbraní habaděj. Dohromady ale nemají tolik sofistikovaných zbraní a vojenské síly jako USA ani Rusko. Írán by se s touto koalicí ale nespojil, protože si se Saúdy a Erdoganovým Tureckem dělá naschvály. Rusko je s Tureckem na nože rozhašteřené, takže Rusko, jež disponuje 2. anebo třetí nejsilnější armádou se s Erdganem asi nespojí. Čína se s Erdoganem z ideologických taky nespojí stejně tak Indie, jež je rozhašteřená s Pákistánem a proč by se spojovala s Tureckem.

Ale třeba se za pár let obě mocnosti Rusko a Turecko opět skamarádí a vytvoří nějaký vojenský pakt. Pákistánci navíc pravidelně vojensky cvičí s Ruskem, jež je s Erdoganem rozhašteřené. Počkejme si na to, kdo vyhraje v USA volby. Pokud to bude Trump, řekne, že je NATO zastaralou organizací a že se USA nebude už vojensky angažovat. Možná mu to zatrnou stratégové z Pentagonu, ale je možné, že pak, po amerických volbách, budeme ještě více řešit Erdogana, jehož ale nyní řešíme v médiích kvůli kurdské otázce, porušování svobody slova a migraci i tak dost. Vždyť už má i svůj proces s německým komikem.

0 0
možnosti
  • Počet článků 320
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 735x
yektauzunoglu.com 

https://www.facebook.com/MUDrYektaUzunoglu

https://twitter.com/YektaUzunoglu?

 

MUDr. Yekta Uzunoglu (kurdským jménem Yekta Geylanî, * 10. května 1953 Silvan, Turecko) je kurdský lékař a podnikatel s arménskými kořeny (mezi jeho předky byli turečtí Arméni, oběti Arménské genocidy na konci první světové války).[zdroj?] Mimo svých profesí se celoživotně angažuje jako kurdský aktivista (upozorňování na potlačování kurdské menšiny v Turecku, Íránu a Iráku), spisovatel a překladatel: Je například autorem překladů částí Bible a děl Karla Čapka do kurdštiny, a naopak kurdské poezie i prózy do češtiny a němčiny. V roce 2006 obdržel cenu Františka Kriegla.Od roku 1996 německé občanství.

Seznam rubrik