Rukojmí - 1 - Demokratická výměna kus za kus

12. 03. 2018 15:39:37
Rukojmí - institut, který patrně začal existovat společně s lidskou civilizací. Ani božské, ale ani lidské zákony nedokázaly tento institut odstranit ze života naší jinak lidské společnosti.

Přece s vývojem naší civilizace k nějakému "pokroku" došlo. Když nějaká fyzická osoba v naši době někoho vezme jako rukojmí, tak je to trestné a s vysokou sazbou. A co když rukojmího vezme právnický subjekt jako je stát?! Stát dostane nálepku otrokáře, stát zločinu a měly by dle mezinárodních lidských zákonů vstoupit do platnosti mezinárodní sankce vůči takovému státu.

S výjimkou, pokud stát praktikující rukojemství je členem NATO jako je Turecko.

Z dějin víme, že rukojemství bylo běžně praktikováno i v Evropě, třeba mezi Francií a Anglií, kdy třeba Angličané unesli francouzského knížete proto, aby lidé z jeho knížectví jim dali vše k záchraně svého knížete, aby dali únoscům vše, co měli.

Institut rukojemnictví si i naše generace pamatuje ještě i z doby studené války, kdy si strany vzájemně své rukojmí vyměňovali na mostech.

Po pádu totality jsme v návalu euforie a s touhou po naději, po civilizovaném soužití věřili, že přichází lepší, lidštější časy. Vytoužená touha po civilizovanějším soužití po pádu totality byla naší hloupostí nebo naivitou a možná obojí?

17. září roku 1992 uprostřed hlavního města nejmocnější země Evropy, byli zavražděni čtyři Kurdové. Kurdové, kteří tam jeli jako pozvaní hosté na sjezd sociálně demokratické strany právě Německa a jeden z nich, jejich předseda, byl shodou okolností můj přítel Dr. Sharafkandi. Šéf vrahů Kasem Darabi byl zaslán přímo z Teheránu a byl následně zatčen. Iránci hned přišli na to, jak ho dostat z Německa. V Teheránu působil známý německý podnikatel Helmut Hofer, o kterém se vědělo, že má afinitu ke krásným ženám, tak muslimští činitelé poslali do jeho bytu nějakou tu svoji muslimskou krasavici – jistě s požehnáním Alláha? Následně ho zatkli a obvinili ho dle Koránu zaslaným samotným Alláhem z cizoložství, což je v Alláhu věrným a poslušným v Iránu vysoce trestáno dle samotného Alláhového Koránu a byl umístěn do věznice známé ve světě svým nelidským zacházením, která úmyslně nese poetický název Evin, což znamená láska.

V SRN vládla sociálnědemokraticko - zelená koalice. Předseda vlády byl Gerhard Schröder a ministrem zahraničí Joschka Fischer, ano ten Joschka Fischer, který v roce 1968 kopal jako příslušník rebelující mládeže proti bezpráví do policisty spadlého na zem. Revolucionář Fischer a demokrat Schröder a ještě k tomu sociální, dokázali jako neuvěřitelný úspěch ve svých kariérách prezentovaný v mediích demokratického světa vyměnit Hofera a za Darabiho! Ano Schröder vyměnil vraha hostů své vlastní strany! Ano, dvojice Schröder-Fischer "obchodovali" s režimem Ajatolláhů za nevinnou kurdskou krev!

A teď se držte, po příjezdu vraha Darabiho do Iránu byl tento zločinec jmenován vedoucím úřadu pro lidská práva v Iránu!

Autor: Yekta Uzunoglu | pondělí 12.3.2018 15:39 | karma článku: 6.63 | přečteno: 185x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jaroslav Pomp

TV politické debaty: Když se člověk hádá s blbcem

„Jestliže se člověk hádá s blbcem víc, jak půl minuty, hádají se už dva blbci,“ to řekl moudrý Jan Werich. Televizní politické debaty však mají být o tom, že blbec má být usvědčen z blbosti chytrými protiargumenty, ne úprkem.

19.3.2024 v 9:06 | Karma článku: 17.18 | Přečteno: 291 |

Jan Bartoň

Macron: Preferuji strategickou nejednoznačnost

Francouzský prezident Emmanuel Macron dnes hovoří zcela odlišně než po začátku ruské agrese proti Ukrajině. Nejprve se snažil s Ruskem komunikovat, nyní je včele politiků, kteří by chtěli poslat vojáky na Ukrajinu.

19.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 13.11 | Přečteno: 194 | Diskuse

Jiří Čumpelík

Má to na svědomí Andrej Babiš

Víme o něm io jeho rodině téměř všechno. Pokud pro něho ve volbách lidé hlasují, vědí proč. Dá se říci, že jako předseda vlády byl úspěšný.

19.3.2024 v 7:49 | Karma článku: 21.44 | Přečteno: 345 | Diskuse

Jan Ziegler

V Rusku se nekonaly volby, ale vyhlášení vůdce zločineckého gangu

Ne, opravdu nelze v Rusku mluvit o svobodných volbách a nejen těch prezidentských. Zástupci skutečné opozice jsou zavíráni do vězení nebo rovnou vražděni. Západ nesmí uznat násilnického mafiána Putina za ruského prezidenta.

18.3.2024 v 12:30 | Karma článku: 22.54 | Přečteno: 345 | Diskuse

Ondřej Šebesta

Sedm stupňů do Sokola

Jak slepá musela starostka být, když její asistentka, které každý měsíc strhávali část platu na její dluhy, přicházela s luxusními kabelkami, nákladnými šperky aměla prostředky na drahé zahraniční zájezdy.

18.3.2024 v 7:00 | Karma článku: 23.83 | Přečteno: 472 | Diskuse
Počet článků 320 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 733

yektauzunoglu.com 

https://www.facebook.com/MUDrYektaUzunoglu

https://twitter.com/YektaUzunoglu?

 

MUDr. Yekta Uzunoglu (kurdským jménem Yekta Geylanî, * 10. května 1953 Silvan, Turecko) je kurdský lékař a podnikatel s arménskými kořeny (mezi jeho předky byli turečtí Arméni, oběti Arménské genocidy na konci první světové války).[zdroj?] Mimo svých profesí se celoživotně angažuje jako kurdský aktivista (upozorňování na potlačování kurdské menšiny v Turecku, Íránu a Iráku), spisovatel a překladatel: Je například autorem překladů částí Bible a děl Karla Čapka do kurdštiny, a naopak kurdské poezie i prózy do češtiny a němčiny. V roce 2006 obdržel cenu Františka Kriegla.Od roku 1996 německé občanství.

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Byla to láska na první pohled, říká hvězda Gilmorek o manželství s modelkou

Milo Ventimiglia (46), představitel Jesse ze seriálu Gilmorova děvčata nebo Jacka Pearsona ze seriálu Tohle jsme my, je...