Erdogan bodl Putina nožem do zad – už podruhé!

16. 10. 2017 7:41:29
Již roky se snažím tady, ve svém druhém domově, vysvětlit, že aby člověk mohl pochopit současnou Erdoganem prezentovanou "politiku", je třeba především pochopit tureckou mentalitu.

Erdogan je totiž prvním tureckým státníkem, který v dějinách Turecka přichází se svou pravou tureckou mentalitou do politiky nejen doma, ale i v zahraničí! Po bezdůvodném sestřelení ruského letadla s Turky, se Putin, který dlouho ignoroval upozornění svých blízkých poradců a "chlapsky" věřil Erdoganovi, kterého vnímal jako "chlapa", probudil.

Přestože při novém sblížení s Erdoganem byl Putin už opatrný a snažil se spíše diktovat Erdoganovi svoje podmínky přibližování ve vzájemných vztazích, přece jen asi pořád věřil, že se dá s Erdoganem leccos realizovat. Jen v tomto roce se opakovaně sešli a počet vzájemných telefonátů nelze ani sčítat.

V tom duchu přijel Putin do Turecka i 28.09.2017 a jak nám opět světová media prezentovala, vypadalo to, že se sešli dva praví "bratři ", co tahají za jeden provaz dokonce i proti EU a možná i proti NATO, jelikož šlo i mimo jiné o prodej SS 400 Turecku!

Ale ve stejných hodinách se ozval z Moskvy Peškov, který sdělil novinářům, že Rusko respektuje vůli kurdského národa vyjádřenou v referendu konaném v iráckém Kurdistánu dne 25.09.2017 a výsledky toho referenda byly sděleny světu 27.09.2017 a to neměl dělat !

Cesta skončila, média nám ukázala, jak se oba společně chlapsky usmívají při podávání rukou a podle toho to vypadalo, že Turecko už je spojencem Ruska!

Ale kdepak!

Ani ne za 12 dní se Erdogan jako z čistého nebe z pomsty objevil v Kyjevě a to téměř s celým svým kabinetem včetně náčelníka generálního štábu a odborníky z oblasti jádra a hned se pustil do Ruska, že se se svým přítelem Petrem Porošenkem na všem dohodli, že budou nadále v otázce Krymu a dalších obsazených ukrajinských území postupovat společně, že okupaci Krymu nikdy Turecko neuznalo a ani nikdy neuzná, že budou společně hájit celistvost Ukrajiny a silná celistvá Ukrajina je v zájmu Turecka..... Erdogan tvrdil, že učiní vše, aby dostal z vězení svoje bratry, kteří se nacházejí v zajetí okupantů na Krymu, protože Krymští Tataři jsou součástí turecké existence... ve svých útocích na Rusko Erdogan ještě přidal svůj popis zločinů Ruska spáchaných na Krymu a na Ukrajině a mluvil tak dramaticky, že by se člověk hned rozplakal... Petr Porošenko poděkoval Erdoganovi, že v tom boji jako přítel podporuje s celým Tureckem Ukrajinu. Následoval podpis řady smluv a dohod od oblasti letectva, společné obrany až k zemědělským produktům, k vyškolení Turků na Ukrajině v oblasti jaderné energetiky....

A to vše ani ne 12 dní poté, co objímal Putina v Turecku a prezentoval ho jako svého nejlepšího přítele....

Erdogana patrně nechápe nejen Putin ale ani Trump, Merklová, prostě státníci z Evropy a z Ameriky a nechápeme ho ani my, občané! Ale to není chyba Erdogana, ale naše, protože nechceme vidět existenci jiné mentality či etiky, která nemusí být identická s naší....

Autor: Yekta Uzunoglu | pondělí 16.10.2017 7:41 | karma článku: 41.64 | přečteno: 6793x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jan Bartoň

Macron: Preferuji strategickou nejednoznačnost

Francouzský prezident Emmanuel Macron dnes hovoří zcela odlišně než po začátku ruské agrese proti Ukrajině. Nejprve se snažil s Ruskem komunikovat, nyní je včele politiků, kteří by chtěli poslat vojáky na Ukrajinu.

19.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 59 | Diskuse

Jiří Čumpelík

Má to na svědomí Andrej Babiš

Víme o něm io jeho rodině téměř všechno. Pokud pro něho ve volbách lidé hlasují, vědí proč. Dá se říci, že jako předseda vlády byl úspěšný.

19.3.2024 v 7:49 | Karma článku: 9.78 | Přečteno: 100 | Diskuse

Jan Ziegler

V Rusku se nekonaly volby, ale vyhlášení vůdce zločineckého gangu

Ne, opravdu nelze v Rusku mluvit o svobodných volbách a nejen těch prezidentských. Zástupci skutečné opozice jsou zavíráni do vězení nebo rovnou vražděni. Západ nesmí uznat násilnického mafiána Putina za ruského prezidenta.

18.3.2024 v 12:30 | Karma článku: 21.71 | Přečteno: 326 | Diskuse

Ondřej Šebesta

Sedm stupňů do Sokola

Jak slepá musela starostka být, když její asistentka, které každý měsíc strhávali část platu na její dluhy, přicházela s luxusními kabelkami, nákladnými šperky aměla prostředky na drahé zahraniční zájezdy.

18.3.2024 v 7:00 | Karma článku: 23.68 | Přečteno: 462 | Diskuse

Radomil Bábek

Je údělem Čechů prožít v každé generaci dvě totality?

Jak se asi cítili lidé, kteří přežili jednu totalitu, aby si za pár let svobody s hrůzou uvědomili, že už zase žijí v totalitě jiné? Možná, jako my. Jestli jsme po roce 1989 něco nečekali, pak návrat socialismu.

17.3.2024 v 18:15 | Karma článku: 36.70 | Přečteno: 866 | Diskuse
Počet článků 320 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 733

yektauzunoglu.com 

https://www.facebook.com/MUDrYektaUzunoglu

https://twitter.com/YektaUzunoglu?

 

MUDr. Yekta Uzunoglu (kurdským jménem Yekta Geylanî, * 10. května 1953 Silvan, Turecko) je kurdský lékař a podnikatel s arménskými kořeny (mezi jeho předky byli turečtí Arméni, oběti Arménské genocidy na konci první světové války).[zdroj?] Mimo svých profesí se celoživotně angažuje jako kurdský aktivista (upozorňování na potlačování kurdské menšiny v Turecku, Íránu a Iráku), spisovatel a překladatel: Je například autorem překladů částí Bible a děl Karla Čapka do kurdštiny, a naopak kurdské poezie i prózy do češtiny a němčiny. V roce 2006 obdržel cenu Františka Kriegla.Od roku 1996 německé občanství.

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Byla to láska na první pohled, říká hvězda Gilmorek o manželství s modelkou

Milo Ventimiglia (46), představitel Jesse ze seriálu Gilmorova děvčata nebo Jacka Pearsona ze seriálu Tohle jsme my, je...