Žlutá karta pro Erdogana

9. 09. 2017 12:07:43
Před pár hodinami americký soud vydal na Zafer Çağlayan zatykač Zůstane Amerika se žlutou kartou, nebo se ještě přebarví pro Erdogana do červena?
Nedávno jsem psal ve svých článcích, že USA stojí na rozcestí a rozhoduje se, zda Kurdové, nebo věrný spojenec USA a NATO z doby polarizovaného světa, to jest spojenec proti SSSR a Varšavské smlouvě. Též jsem psal o tom, že USA mají v ruce eso, které může kdykoliv Erdoganovi zlomit vaz.

Před rozhodováním o rozcestí Američané poslali svého ministra obrany (nikoliv zahraničí) do Bagdádu, do kurdského Erbilu a do Turecka, patrně aby před vlastním rozhodnutím ještě jednou prošel terén. Týden po jeho návštěvě se začala americká podpora Kurdům jak v Sýrii, ale také v Iráku viditelně násobit a někteří znalci to vnímali jako jistý signál, že USA se už rozhodly.

USA kvůli nevyzpytatelnosti Erdogana si pořídili meč na Erdogana a onen meč není nikdo jiný, než jistý pětatřicetiletý Reza Zarrab. Tento 35 lety multi miliardář je původně Ázerbájdžánec z Iránu a má iránské občanství. Když mu bylo kolem 20 let, tak přijel do Turecka podnikat a již v té době měl silné vazby i v Dubaji. Dle všeho se tehdy Turecko dohodlo s Iránem na tom, jak se dá prolomit na Irán uvalené embargo. Teď teprve chápeme angažovanost Erdogana v těch letech pro Irán, kdy dokonce přesvědčil brazilského prezidenta, aby se angažoval pro Irán, to jest sunitský Erdogan zapracoval v zájmu šíitského Iránu. Jak je vidět, jakmile jde o prachy, pro všechny strany jde náboženství, které cpou do mozkových tepen občanů , stranou.

Potřebovali nějakého hráče a oním hráčem se stal Reza Zarrab, ze kterého přes noc udělali Riza Sarrafa, tureckého občana. Když zjistili, že jejich hráč má sklony k hudbě, tak mu naranžovali nejpopulárnější tureckou pophvězdu Ebru Gündeş, ale tu mu nešlo jen tak nacpat do postele, tak jako bezpečnostní opatřeni ho oženili, i když "nevěsta" byla o pár let starší, co na tom, že! Asi Ebru Gündeş dostala pokyn od režisérů hry, že honem s ním musí mít dítě, aby tohoto hráče pro nebezpečné hry měli naprosto - i sentimentálně k dítěti - v hrsti. A to se psal rok 2010.

V roce 2013 přistálo na istanbulském letišti malé nákladní letadlo přilétající z Afriky a mělo pokračovat do Dubaje. Nějaký "blbý" celní úředník začal pátrat po celních deklaracích a po nákladu a co neviděl, tuny zlata v letadle! Šel se svou hloupostí dál a oznámil to letištní policii a celý horkokrevný dav Turků začal kolem letadla dělat turecký humbuk, tisk se hned také angažoval, onen celník vystupoval jako Bond, aniž by tušil, do jakého vosího hnízda píchl. Totiž onen mladý hráč noc předtím strávil se svou pophvězdou v nočním klubu a zapomněl sdělit svým dirigentům, že letadlo se zlatem je tak jako pokaždé již na cestě, aby režiséři měli čas zaranžovat vše potřebné. Tedy, to jest v roce 2013, náklad narazil na blbého celníka, který se chtěl vidět v televizních obrazovkách. Tenkrát ještě jakžtakž fungovala v Turecku justice, ta začala jednat a odhalili (což nebylo nijak obtížné), že majitelem tuny zlata je onen v mediích známý turko – Iránec. Letadla pravidelně převážela náklad z Afriky a "pomocníci" toho geniálního podnikatele a manžela turecké pophvězdy, jsou synové ministra vnitra, ministra obchodu a průmyslu a dokonce syn Erdogana.... V těch dnech ještě ministr vnitra dal pokyn, aby jeho syn a další jeho příbuzní z rodiny "státních zájmů" získali turecké občanství.

Ale státní zástupci šli po svém a zatkli jak poturčence Riza Sarrafa, ale též syny těch ministrů a chtěli zatknout i syna samotného Erdogana. V těch hodinách a dnech bezpečnostní složky v rámci své akce bleskově začali odposlouchávat telefony těchto podezřelých a z té doby máme proslulý rozhovor Erdogana se svým synem, jak dohadují o tom, kam mají schovat desítky a desítky milionů dolarů, během rozhovoru opakovaně přitom vyslovují jméno Alláha....

Erdogan byl rychlý, akci směrem ke svému synovi zastavil, ale ti ostatní už byli ve vazbě a strávili tam víc než tři měsíce, než se je Sultánovi podařilo dostat ven a než potrestal všechny statní zástupce, policisty a toho celníka, který se chtěl dostat na obrazovky a už tehdy Sultán označil celou akci za pokus o převrat! A Riza Sarraf? "Podnikal", dokonce dostal z rukou ministra nejvyšší ocenění jako nejúspěšnější podnikatel celého Turecka....

To, že se vztahy Erdogana s Amerikou (nechme stranou politické figury) minulé dva roky dostaly až na dno, bylo zřejmé. Při jedné cestě Riza Sarrafa do Dubaje začátkem roku 2016 ho údajně kontaktovali američtí agenti, kteří ho přesvědčovali o tom, že ho Erdogan dřív či později "nechá oddělat" kvůli své bezpečnosti, že jsou ochotni mu pomoct, ať jede do USA! Skutečně asi byli schopní profíci, že "náš mladík" jim věřil a přesvědčil pak v Istanbulu svou pophvězdu, že dítě by měli vzít do Miami do velkého kouzelného aquaparku a tak odletěli do Aquaparku do Miami, kde už na letišti na ně čekala FBI, ale i známí další agenti a od té doby sedí ve vazbě ....

Erdogan zmobilizoval všechny prostředky nejen tureckého státu, aby ho rychle dostal zpátky. Byli proto najati ti nejslavnější obhájci amerického kontinentu .... leč marně!

Obžalobu jsem nestačil přečíst, ale dle těch, kteří ji prostudovali, v ní figuruje nejen Erdogan, ale i několik jeho ministrů, mimo jiné syn ministr obchodu a průmyslu Zafer Çağlayan, který byl též v této souvislosti v roce 2013 zatčen.

Erdogan chtěl kvůli této cause, aby tyto nejdůvěrnější v nové vládě už nebyli ministry před kamerami , aby byli zapomenuti, i když jsou stále jeho nejdůvěrnějšími. Ale ani toto, ale ani ti nejdražší obhájci a mnoho a mnoho i arabských politiků či miliardářů nepomohlo a před pár hodinami americký soud vydal na Zafer Çağlayan zatykač!

Soud požaduje za úmyslné a systematické porušování embarga, praní peněz a podvod pro poturčence Rizu Sarrafa trest 75 let!

Zůstane Amerika se žlutou kartou, nebo se ještě přebarví pro Erdogana do červena?

Uvidíme ...

Autor: Yekta Uzunoglu | sobota 9.9.2017 12:07 | karma článku: 21.32 | přečteno: 455x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 7.77 | Přečteno: 175 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 13.72 | Přečteno: 204 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 28.75 | Přečteno: 610 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.27 | Přečteno: 528 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.92 | Přečteno: 471 | Diskuse
Počet článků 320 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 733

yektauzunoglu.com 

https://www.facebook.com/MUDrYektaUzunoglu

https://twitter.com/YektaUzunoglu?

 

MUDr. Yekta Uzunoglu (kurdským jménem Yekta Geylanî, * 10. května 1953 Silvan, Turecko) je kurdský lékař a podnikatel s arménskými kořeny (mezi jeho předky byli turečtí Arméni, oběti Arménské genocidy na konci první světové války).[zdroj?] Mimo svých profesí se celoživotně angažuje jako kurdský aktivista (upozorňování na potlačování kurdské menšiny v Turecku, Íránu a Iráku), spisovatel a překladatel: Je například autorem překladů částí Bible a děl Karla Čapka do kurdštiny, a naopak kurdské poezie i prózy do češtiny a němčiny. V roce 2006 obdržel cenu Františka Kriegla.Od roku 1996 německé občanství.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...