Markéta a Miroslav

Markéta Všelichová a Miroslav Farkas byli dne 2.8.2017 odsouzeni u soudu města Sirnak ( kurdské město v Turecku) do vězení na 6 let a čtvrt roku za spolupráci s kurdskými milicemi YPG a YPJ.
Markéta s Miroslavem

Jsem si jist, že Markéta Všelichová  kurdskými milicemi YPG a PYJ nespolupracovala. Běžná návštěva u těchto milic a nějaké fotografie s nimi z daleka neznamenají, že s nimi spolupracovala. Opět připomínám, že Markéta Všelichová ani svými osobnostními rysy, tak jak jsem já Marketu osobně poznal, neodpovídají předpokladům žádoucím pro spolupráci s tak tvrdými a disciplinovanými jednotkami, jako jsou JPG a YPG. To stejné platí z valné části i pro Miroslava Farkase. Je pravda, že se tito dva mladí lidé snažili ze svých důvodů nějak pomoci, ale hlavně chtěli poznávat situaci v Sýrii. To, že se sem a tam nechali vyfotografovat v oblečení těchto milic, neznamená vůbec nic, ale bohužel i tyto jevy při nejmenším patří k osobnostním rysům Markety Všelichové. Jen k přiblížení osobnostních rysů Markety připomínám, jak sundala českou vlajku před generálním štábem České armády a pověsila na její místo vlajku kurdskou, potom jak protestovala před tureckým velvyslanectvím v Praze ….  a přesto se snažila projet přes Turecko do Evropy! To znamená, že zvolila cestu přes zemi, o které musela vědět, že tam jsou Kurdové krvavě potlačováni a tím jí muselo být jasné vše, co souvisí s Kurdy a co se bezprostředně dotýkalo i jí samotné! 

Z právního hlediska: YPG a YPJ, které účelově Turecko vnímá jako teroristickou organizaci, dle mezinárodního práva žádnými teroristickými organizacemi nejsou, ale naopak jsou nejspolehlivějším partnerem USA, a tím i NATO, v Sýrii. Americká administrativa se již opakovaně a jasně vyjádřila k této otázce a jednoznačně sdělila světu, že YPG a YPJ nejsou teroristickými organizacemi a že s nimi spolupracuje a spolupracovat bude. Jen připomínám, že USA dodala těmto jednotkám jen za poslední čtyři měsíce víc, než 800 nákladních aut zbraní, včetně těžkých zbraní! Kdyby turecké soudy měly postupovat tak jako účelově postupovali vůči Markétě Všelichové a Miroslavu Farkasovi i vůči americkým činitelům, jako je zplnomocněnec prezidenta Obamy a dnes Trumpa Brettovi McGurkovi, tak by měly i jeho při jeho nesčených návštěvách v Turecku zatknout a odsoudit nejméně tak na 15 let, protože Brett McGurkk se nejen s vědomím YPG a YPJ nechá pokaždé fotografovat, ale navíc veřejně říká, že USA jim pomáhá! Proč tedy vůči americkým a evropským činitelům nejsou uplatňovány stejné zákony jako vůči Markétě a Mirkovi Farkasovi! Konec konců vůdkyni YPJ Nesrine Abdullah přijal i francouzský prezident v Elysee Palace. Ale Nesrine Abdullah přijal i Hynek Kmoníček, ředitel zahraničního odboru českého prezidenta Miloše Zemana, ale také i Karel Schwarzenberg v Parlamentě ČR! Europoslanec Jaromír Štětina jako místopředseda podvýboru EP pro obranu a bezpečnost jel dokonce za YPG a JPG až do Kobane a v Evropském parlamentu za řečnickým pultem apeloval, aby celý EP podporoval tyto milice !

 K tureckým věznicím: dle zpráv humanitárních národních ale i mezinárodních organizací v oblasti vězeňství, Turecko patří k těm nejhorším. Vězení jsou přeplněná, násilí především vůči dětem a mladistvých je na denním pořádku. To, že Markétě vězeňská služba dovolila poslat ven nějakou fotografii, lze vnímat jako snahu tureckých úřadů vyvracet oprávněné a podložené informace o skutečném stavu vězeňství v Turecku.

 To co se tam v Turecku děje je tristní , nelidské  a nechutné !

 

 

  

Autor: Yekta Uzunoglu | čtvrtek 3.8.2017 11:40 | karma článku: 26,22 | přečteno: 2153x
  • Další články autora

Yekta Uzunoglu

A Shameful case

3.3.2018 v 17:05 | Karma: 0

Yekta Uzunoglu

Verfassungswidriger Prozess!

24.2.2018 v 13:25 | Karma: 0

Yekta Uzunoglu

Anti-constitutional process !

21.2.2018 v 18:16 | Karma: 0

Yekta Uzunoglu

Protiústavní proces...

21.2.2018 v 12:41 | Karma: 6,78

Yekta Uzunoglu

Rakev ; Salavator

6.2.2018 v 12:21 | Karma: 0

Yekta Uzunoglu

Nemrud’un Kizi Zilhan

23.1.2018 v 19:43 | Karma: 8,93

Yekta Uzunoglu

Aus dem Respekt vor sich selbst

16.1.2018 v 14:44 | Karma: 10,51

Yekta Uzunoglu

Because of respect of ourselves

15.1.2018 v 14:41 | Karma: 11,88
  • Počet článků 320
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 735x
yektauzunoglu.com 

https://www.facebook.com/MUDrYektaUzunoglu

https://twitter.com/YektaUzunoglu?

 

MUDr. Yekta Uzunoglu (kurdským jménem Yekta Geylanî, * 10. května 1953 Silvan, Turecko) je kurdský lékař a podnikatel s arménskými kořeny (mezi jeho předky byli turečtí Arméni, oběti Arménské genocidy na konci první světové války).[zdroj?] Mimo svých profesí se celoživotně angažuje jako kurdský aktivista (upozorňování na potlačování kurdské menšiny v Turecku, Íránu a Iráku), spisovatel a překladatel: Je například autorem překladů částí Bible a děl Karla Čapka do kurdštiny, a naopak kurdské poezie i prózy do češtiny a němčiny. V roce 2006 obdržel cenu Františka Kriegla.Od roku 1996 německé občanství.

Seznam rubrik