USA na Rojavě chrání Kurdy

Nezapomínejme na dva statečné české mládence, co už téměř rok sedí v tureckých kerkerech za to, že se snažili pomoci Kurdům na Rojavě, to jest nejspolehlivějším spojencům USA, v boji proti teroristům všeho druhu

Rojava v kurdštině znamená západ a tak je vnímána západní část Kurdistánu, to znamená syrský Kurdistán.

Ještě máme v paměti jak kurdská děvčata a chlapci téměř s holýma rukama statečně bránili svou Rojavu před útokem IS zrůd a byli v tom boji, který se dohrával před očima civilizovaného světa, nelidsky dlouho sami.

Zdá se, že už je té samoty konec a Kurdové jsou podpořeni a chráněni Američany a společně se rozhodli nejen skoncovat s hlavním městem ISIS Rakká, ale smést ISIS všude tam, kde ještě jsou a ještě nějakou dobu budou.

V tomto duchu USA dle zpráv vybudovali v Rojavě devět vojenských základen a část z nich tam, kde by mohl hrozit nějaký nevyžádaný útok ze strany Turecka.

USA dodali za posledních pár týdnů Kurdům v Rojavě víc než 300 nákladních aut zbraní a to včetně obrněných vozu či raket a již několik měsíců intenzivně Američané cvičí kurdské milice.

Jsou to Američané, kteří chrání Kurdy i před útoky syrské armády, která navenek z nepochopitelných důvodů útočila za posledních 14 dní nejméně třikrát na kurdské pozice kolem Rakká a pokaždé syrská armáda dostala jednoznačnou odpověď ze strany Pentagonu, toto vyvrcholilo včera sestřelením vojenského syrského vládního letadla Američany.

Proslýchá se, že se včera předseda kurdské stany PYD z Rojavy dohodl na schůzi zorganizované pod vedením USA s Anglií, Saúdskou Arábií, Arabskými Emiráty a Jordánskem na společném postupu proti iránské milici Heshd Shaabi i na jordánsko - iráckých hranicích a všechny tyto země zaručily podporu Kurdům v Sýrii. To znamená, že Kurdové budou bojovat nejen proti sunitským radikálům, ale i proti šíitským radikálům a to nejen v Rojavě, ale po celém území Sýrie jako rytíři bojující proti zlu všude a všeho druhu!

Dozvěděli jsme se i to, že USA podepsaly v posledních týdnech s Kurdy ze Sýrie dohodu o vojenské spolupráci na dobu 10 let.

Též jsme se náhodně dověděli, že jak odznak kurdské politické strany PYD, ale též odznak kurdských mužských (YPG) a ženských milicí (YPJ), už je v některých evropských zemích na základě přání Turecka zakázán stejně jako v Turecku, které YPG a YPJ, co jako jediná efektivní síla bojují proti ISIS, označuje za teroristy!

Nezapomínejme na dva statečné české mládence, co už téměř rok sedí v tureckých kerkerech za to, že se snažili pomoci Kurdům na Rojavě, to jest nejspolehlivějším spojencům USA, v boji proti teroristům všeho druhu!

Pochopit svět politiky není často jednoduché…..

 

 

 

 

Autor: Yekta Uzunoglu | úterý 20.6.2017 12:03 | karma článku: 23,65 | přečteno: 681x
  • Další články autora

Yekta Uzunoglu

A Shameful case

3.3.2018 v 17:05 | Karma: 0

Yekta Uzunoglu

Verfassungswidriger Prozess!

24.2.2018 v 13:25 | Karma: 0

Yekta Uzunoglu

Anti-constitutional process !

21.2.2018 v 18:16 | Karma: 0

Yekta Uzunoglu

Protiústavní proces...

21.2.2018 v 12:41 | Karma: 6,78

Yekta Uzunoglu

Rakev ; Salavator

6.2.2018 v 12:21 | Karma: 0

Yekta Uzunoglu

Nemrud’un Kizi Zilhan

23.1.2018 v 19:43 | Karma: 8,93

Yekta Uzunoglu

Aus dem Respekt vor sich selbst

16.1.2018 v 14:44 | Karma: 10,51

Yekta Uzunoglu

Because of respect of ourselves

15.1.2018 v 14:41 | Karma: 11,88
  • Počet článků 320
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 735x
yektauzunoglu.com 

https://www.facebook.com/MUDrYektaUzunoglu

https://twitter.com/YektaUzunoglu?

 

MUDr. Yekta Uzunoglu (kurdským jménem Yekta Geylanî, * 10. května 1953 Silvan, Turecko) je kurdský lékař a podnikatel s arménskými kořeny (mezi jeho předky byli turečtí Arméni, oběti Arménské genocidy na konci první světové války).[zdroj?] Mimo svých profesí se celoživotně angažuje jako kurdský aktivista (upozorňování na potlačování kurdské menšiny v Turecku, Íránu a Iráku), spisovatel a překladatel: Je například autorem překladů částí Bible a děl Karla Čapka do kurdštiny, a naopak kurdské poezie i prózy do češtiny a němčiny. V roce 2006 obdržel cenu Františka Kriegla.Od roku 1996 německé občanství.

Seznam rubrik