Yekta Uzunoglu

Americký vítr I.

13. 05. 2017 8:43:28
Kurdové prostě musí v Evropě-včetně Česka-ještě tak rok nebo dva žít perzekuováni, pronásledováni, přesně tak, jak si to v Evropě objednává Turecko.
Konečně jsme se s Donaldem Trumpem dočkali konkrétní koncepce! Po osmi letech Ameriky s Obamou v čele, kdy neexistoval jakýkoliv koncept nejen pro USA a Evropu, ale i pro Střední východ! Obama dovedl svět téměř k nenapravitelné katastrofě.

Vítr ze současné Ameriky pod vládou Donalda Trumpa už dorazil až do Kurdistánu a to s obejitím Evropy. Jedna vlna směřovala přes Rusko, následně přes Kavkaz a druhá přes Středozemní moře.Už se rýsuje budoucí podoba Středního východu, kde vedle Izraele vzniká svobodný Kurdistán jako druhý, spolehlivý a nevyhnutelně stabilizačního faktor v regionu.

V tomto duchu ministerstvo zahraničních věci USA konečně před dvěma týdny schválilo přímý prodej zbraní kurdské vládě, což je i po stránce mezinárodního práva průlomem, protože Kurdové mohou už získat zbraně přímo, aniž by byl po nich požadován souhlas vlády v Bagdádu.Jak je všeobecně známo, i v té nejkrutější době bojů proti ISIS, USA pod vládou Obamy nedodala zbraně Kurdům přímo, ale přes Bagdad, odkud se část zbraní ani do Kurdistánu nedostala a zůstala kdesi v Bagdádu. Kurdové v zoufalství marně apelovali, křičeli a vyzývali USA a Evropu, aby zbraně, které bytostně potřebovali v boji proti ISIS, jim byly dodávány přímo. Vždy ale byli odkázáni na mezinárodní právo a s tím související End User!Americký Senát dokonce dvakrát schválil přímé dodávky zbraní Kurdům, ale po každé bylo rozhodnutí Senátu vetováno Obamou, to znamená, že rozhodnutí vetoval nositel Nobelovy ceny za mír!

Nyní je s tím konec a zbraně v hodnotě 300 milionu USD, které Kurdové ihned zaplatili, jsou už na cestě do rukou Kurdů. V stejné době USA začali vyzbrojovat Kurdy v Sýrii společně s Ruskem. Došlo to tak daleko, že Donald Trump před třemi dny, přes neuvěřitelný odpor a hysterickou kampaň Turecka, podepsal dekret na dodávky i těžkých zbraní syrským Kurdům a za pár hodin po podpisu se už bleskově objevily těžké zbraně v syrském Kurdistánu.

Zbraně v regionu, kde vládne barbarský řád, byly to jediné, co Kurdům scházelo na cestě ke svobodnému Kurdistánu, protože peníze Kurdové na zbraně měli vždycky, ale nikoliv už dodavatele...

Světoví přední stratégové si jsou vědomi, že se u jedné dodávky nezastaví, a že i vojenská přítomnost jak USA, ale i Ruska v Kurdistánu, je dlouhodobá.

Americký vítr, který se dostal do Kurdistánu Evropu obcházející cestou, už zahřívá srdce Kurdů a nejen jejich. A Evropa? Evropa se chová, jako že o ničem neví, že se jí to netýká, jen aby náhodou "nerozzlobila" Turecko, které drží jejich investice a kapitál.... Kurdové prostě musí v Evropě ještě tak rok nebo dva žít perzekuováni, pronásledováni, přesně tak, jak si to v Evropě objednává Turecko. Do té doby, než se americký vítr dostane přes Atlantik i do Evropy.

Autor: Yekta Uzunoglu | karma: 21.03 | přečteno: 398 ×
Poslední články autora