Jsme v ohrožení ?

21. 08. 2016 22:30:39
Naši demokratičtí politici "na západě" za kopečkem , kteří před námi utajují ty nejzávažnější informace tykající se nejen nase bezprostředné bezpečnosti ohrožují nejen nás, ale celou naši civilizaci
V minulých dnech se v SRN odehrála událost, která dává jasné indicie o tom, že my, občané žijeme už ne jako občané, ale jako loutky Das Kapitalu!

Já si myslím, že znám Německo a též vím, jak funguje německá poslanecká sněmovna Bundestag a jak funguje institut interpelace v Bundestagu, jelikož už začátkem 80. tých let jsem se svými přáteli, poslanci Bundestagu, téměř každý měsíc využili tento institut k částečnému odhalení zločinů tehdejšího tureckého státu spáchaného na úkor základních lidských práv.

Tehdy v době polarizace světa, kdy Německo trpělo neúnosným traumatem, že jejich země byla rozdělená mezi oběma póly světa, nebyl jednoduchý úkol vést německou vládu, aby prostřednictvím interpelace dávala byť jen část svých poznatků o spáchání zločinů partnerským státem Turecko na úkor základních lidských práv. Západní státy porušovaly základní povinnost vůči občanům, a sice informovat své občany, ale vlády to vždy odůvodňovaly tím, že svět je polarizován a že členové NATO nemůžou informovat o všem, co se odehrává v dalším členském státě! Z tohoto alibistického postupu na úkor základních práv občanů se časem stala instituce, instituce nedovolit informovat občany o tom, nač mají ze zákona právo!

Tato instituce prorostla do všech struktur státu a začala být i záštitou zločinu páchaném státem na úkor práva. Příslušníci této instituce vytvořili jako by stát ve státě, v Turecku se tomu říká "hluboký stát". Takže jsme měli v západních zemích demokratický stát a hluboký stát, k činnosti jehož se občan nesměl ani přiblížit.

Tato instituce, která neměla oporu v zákoně, de facto ovládla stát či státy.Po pádu železné opony jsem se dle všeho naivně domníval, že západní demokratické státy, které už neměly důvod (dříve také k tomu objektivní důvod sice nebyl, ale budiž) se těchto institucí zbaví a začnou vybudovat skutečnou demokracii sloužící občanům.

I dle poslední události, která se odehrávala v Německu, je vidět, že stát se těchto institucí nezbavil a jsou to stále ony, co rozhodují o tom, co má občan vědět a co ne!

Co se vlastně v SRN v minulých dnech stalo? Dva poslanci strany Die Linke (komunisté) podaly písemnou interpelaci (kleine Anfrage) na ministra vnitra SRN s otázkou na to, jaké má německá vláda poznatky o podpoře Turecka islámistů - už u toho se musím pozastavit! Tato otázka by měla být směřována na ministra zahraničí a nikoliv na ministra vnitra, jelikož se jedná o informaci týkající se cizího státu! A za druhé, proč zvolily tyto poslankyně institut písemné interpelace a nikoliv veřejné interpelace (grosse Anfrage)? Protože se nikdo neměl o tom dozvědět?

Kdyby byla taková otázka položena veřejně, tak, aby náhodou někdo nemohl zabrzdit očekávanou či před interpelací sjednanou odpověď, třeba někdo z ministerstva zahraničí nebo z úřadu předsedkyně vlády (Bundeskanzeleramt), bylo by jednání obou poslankyň transparentní! Proto, aby se obešla transparentnost, byla nejspíš interpelace podána písemně! Jiné vysvětlení pro toto jednání já nenacházím!

V normálních podmínkách si položení tak závažné otázky nenechá ujít žádný politik, který je z podstaty věci egocentrický a narcistický, obzvlášť jedná-li se o teto komunistické političky zatlačené na okraj Bundestagu a položením této otázky by se mohla konečně v plénu zviditelnit! Oni ale to neudělali, podali písemnou interpelaci a ještě k tomu na špatnou adresu (že by tak zprofanovaná, velice kontraverzní osobnost paní Ulla Jelpke nevěděla, jak a koho interpelovat)? Za pár dnů skutečně nepochopitelně dostali právě poslanci Die Linke Andrej Hunko a Ulla Jelpke bleskovou odpověď od ministerstva vnitra s přílohou, kterou byla obálka s razítkem či nápisem DŮVĚRNÉ! Že by ministr vnitra a jeho vysocí úředníci neznali německou ústavu a občanský zákoník a vnitřní řád Bundestagu, že za normálních podmínek není na půdě Bundestagu žádný dokument důvěrný nebo utajený, není a nemůže být, pokud se nejedná o záležitost přímo ohrožující stát!Co bylo v té obálce s nápisem tajné? Rozsáhlý popis toho, že Turecko je akční platformou všech islámských radikálů!!!

A co udělali tito "levicoví" poslanci jiného, než co se od nich odesilatel očekával? Odnesli materiál známému novináři první státoprávní televize ARD! Vše se jeví tak, že německá tajná služba už nevěděla kudy kam a nevěděla jak přivést vládu k patřičným krokům vůči Turecku a tak ze zoufalství pošeptal do uší tem poslancům , aby právě oni podali písemnou interpelaci a to na ministra vnitra s přesně předem formulovanými otázkami a že dostanou odpověď a dál už to bylo jasné.....

To ale znamená, že Merkelová a její celá vláda již roky věděla o spolupráci Turecka se zrůdami z Islámského státu, tak jak to bylo uvedeno v odpovědi na písemnou interpelaci, a utajila to celou tu dobu před vlastními občany!

Jen za posledních šest měsíců se Merkelová setkala s Erdoganem 4 krat jako s tím nejlepším přítelem a přitom o těchto odstrašujících skutečnostech věděla!

Věděla o nich i celá elita EU a přesto před měsíci všichni společně přijali předsedu vlády Turecka Ahmeta Davutoglu jako kdyby přijali nejčestnějšího předsedu vlády zbývající části světa! A nám občanům vsugerovali Das Kapitalem ovládaným médii, že vše je v pořádku! Nemá už snad Občan žádnou jinou funkci a právo než být omámený či nadrogovaný medovým pitím s gulášem, má podle těchto politiků produkovat a odvádět daně a večer sedět před televizními obrazovkami být nadále oblbován tím, jak je vše báječné, jak všechno funguje a všechny problémy jsou vyřešené a že všichni mají být v pohodě, hlavně aby nekladl politikům nepříjemné otázky?

Za to že národy, co žili v totalitě a jisté věci jim zůstaly utajené dodnes, sklízejí tehdejší činitelé i od části dnešní generace kritiku hraničící s nadávkami.

Ale co na to naši demokratičtí politici "na západě" za kopečkem , kteří před námi utajují ty nejzávažnější informace tykající se nejen nase bezprostředné bezpečnosti a tim tito demokratičtí politikové ohrožují nejen nás, ale celou naši civilizaci!

Co všechno ještě my občané nevíme a ani podle těchto jen Das Kapitálu sloužícím politikům vědět nesmíme ?

Autor: Yekta Uzunoglu | neděle 21.8.2016 22:30 | karma článku: 29.90 | přečteno: 1017x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 40 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 10.81 | Přečteno: 281 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 14.60 | Přečteno: 225 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.41 | Přečteno: 635 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.27 | Přečteno: 529 | Diskuse
Počet článků 320 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 733

yektauzunoglu.com 

https://www.facebook.com/MUDrYektaUzunoglu

https://twitter.com/YektaUzunoglu?

 

MUDr. Yekta Uzunoglu (kurdským jménem Yekta Geylanî, * 10. května 1953 Silvan, Turecko) je kurdský lékař a podnikatel s arménskými kořeny (mezi jeho předky byli turečtí Arméni, oběti Arménské genocidy na konci první světové války).[zdroj?] Mimo svých profesí se celoživotně angažuje jako kurdský aktivista (upozorňování na potlačování kurdské menšiny v Turecku, Íránu a Iráku), spisovatel a překladatel: Je například autorem překladů částí Bible a děl Karla Čapka do kurdštiny, a naopak kurdské poezie i prózy do češtiny a němčiny. V roce 2006 obdržel cenu Františka Kriegla.Od roku 1996 německé občanství.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...