Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Evropa v imigrační krizi - 3

Evropská Unie je v imigrační krizi a tato instituce pro běžného občana je virtuální , o které ale na rozdíl od mnoha virtuálních jevů nevíme vůbec nic, než to, že virtuální Evropská unie má své sídlo někde v Bruselu a Luxembursku  

 

Specifika turecké a muslimské migrace do Evropy 

 

Turci, se neintegrovali, s Německem se neztotožnili jako se svojí teď již rodnou zemí – dokonce ani třetí generace těchto tureckých migrantů! A to přes fakt, že na jejich integraci se již desítky let investuje do nesčetných projektů, do kterých často i bez odborného posouzení dostávali dotace, přes turecké televize, rozhlasy, nesčetných publikací a tisíců a tisíců sociálních pracovnic! Je třeba pozastavit nad skutečností, že třetí generace tureckých migrantů, jejichž rodiče se narodili v SRN, je víc nábožensky založená než ta druhá generace a ta druhá opět náboženštější než ta první generace a též nacionalističtější!

 

 Ve stejné době, to jest v 6o. tých letech po alžírské válce, se do Francie dostali z Alžírska s vracejícími se Francouzi i Alžírští Arabové! Pak následně začali všemožnými způsoby do Francie emigrovat Maročané, Tunisané nebo z Čadu atd. I u této skupiny migrantů pozorujeme, že dnešní třetí generace je víc nábožensky založená než 1. generace a že téměř mimo zlepšení jazykových znalostí proti 1. generaci, není ze strany těchto migrantů žádná snaha se plně integrovat do společnosti, ale naopak zůstávají ve stejné či jiné formě mimo Francouze, pokud jsou mohamedáni - muslimové.

 

 V obou zemích se nacházejí dvě etnicky naprosto odlišné skupiny (Turci mluví turkotatarským jazykem a Arabové semitským) začali budovat svoje mešity školky, školy, university, svoje podniky, ale i svůj trh, kterému se mimo jiné říká Etnomark, i když už toto nemělo existovat!

 

 Příčiny a následky izolovanosti muslimské migrace do Evropských zemí

 

 Takže máme vedle hostitelské kultury, jinou kulturu, která se nechce integrovat (integrovat není asimilovat). Tuto skutečnost lze  pozorovat i v jiných státech Evropské unie, kde jsou migranti z islámských zemí. Vedle snah hostitelské země tuto skupinu nějak integrovat, nelze nepodotknout skutečnosti, že státy, jako je Turecko, Saúdská Arábie, Katar, učinili téměř vše, aby si tato skupina zachovala a rozšířila svoje náboženství, to jest islám.

 

 Já jsem jako jakožto ředitel Kurdského institutu v německém Bonnu i se svými přáteli (převážně Kurdy), apeloval a protestoval proti vývozu tehdejší vojenskou Chuntou (Junta) tureckých imámů do SRN, ještě dnes už staří občané Bonnu si na to pamatují. Kdybych tehdy nepřekládal se svými spolupracovníky a v součinnosti se Světovou biblickou společností a kdybych v hlavním městě Bonnu neměl přezdívku Luther der Kurden  (Luther Kurdů), rozhodně bych se se svým Kurdským institutem  dostal, tak jako ostatní Kurdské organizace,  které protestovaly proti importu imámů do SRN, nálepku ze strany Ústavu pro ochranu ústavy (tajná služba) "ortodoxní komunista" a mohl bych s aktivním životem v SRN skončit!

 

 Snahy a neuvěřitelné investice  Turecka své občany žijící v Evropě "důkladně islámsky a nacionálně" vyškolit, nebyly vládami hostitelských zemí v Evropě nikdy brzděny. Vždy Evropa ve všem turecké vlády v těchto aktivitách, které někdy šly i mimo zákon, podporovala či dělala slepého brouka! Totéž platí o snahách Saúdské Arábie, Kataru při islamizaci arabských migrantů v západní Evropě! 

 

Tímto popisem chci jen naznačit, že nově přicházející islámskou ideologií infikovaní migranti, nepřicházejí do zemí, kde nemají zázemí, ale moc a možnosti toho zázemí neodhadují ani ti, kteří jsou ze zákona těchto zemí proto určeni a placeni.

 

 

Oč jde v současné muslimské migraci do Evropy

 

 Před pěti lety jsme se jako občané z masmédií nám servírovaných zpráv dozvěděli, že někde v nějakých arabských zemích začalo "arabské jaro"! Život mně už naučil, že když někdy slyším o nějaké revoluci či vzpouře, která nese jakýsi romantický či srdce rvoucí  adjektivum, tak se stávám střízlivým a hledám, zda za tím není nějaký pan Soros a spol. a hledám objektivní pravdu, která za tím jevem stojí, než to, co je nám médii servírováno.O co v  "arabském jaru"  šlo a kolik kdo chtěl získat finančních prostředků, to je velmi složitý rozbor z odlišného pohledu, tady jsou důsledky „arabského jara“.

 

 „Arabské jaro“ z dnešního pohledu 

 

Dnes víme, že Lýbie prakticky neexistuje, v Tunisku vládne stále chaos, v Egyptě byl převrat a v Sýrii někdo nastartoval pod praporem "Arabského jara" občanskou válku, která stála nejméně 400.000 lidských životů a zapříčinila migraci nejméně 7-8 milionů lidí!Ohledně ekonomiky času a prostoru bych zůstal tedy jen u případu Sýrie. 

 

Ano, Sýrie nebyla demokratická, ale byla sekulární. Jako jedna z mála arabských států. Ano, jak Bašár Asad, ale také jeho otec, byli diktátoři! Ale copak je Sýrie jediná arabská země, která nebyla demokratická? Spíš bych kladl otázku, která z nich je demokratická?Pod touto záminkou (že Sýrie není demokratická) Turecko na začátku poskytlo skrytou podporou a dnes už otevřenou podporou Saúdské Arábii, Kataru a jednou dobu jak USA, ale také evropské státy se vměšovaly do vnitřních záležitostí Sýrie a začaly vyzbrojovat, školit a financovat kde jakou zločineckou bandu!

 

 Proč a z jakých ideologických důvodů, které slouží výlučně kapitálu těchto zemí (Turecko, Saúdská Arábie a Katar), není předmětem dnešní konference.Ale důsledkem této protiprávní, ale i neetické podpory těchto jmenovaných států těm zločineckým bandám je, že máme tzv. ISIS a několik milionů uprchlíků, které se Turecko snaží použít vůči EU jako nátlakový instrument a to doposud velice úspěšně!

 

 

Postoje EU a Turecka při současné migrační krizi povedou k tragédii v Evropě

 

 A instituce EU, které občany EU stojí ročně víc než 150 miliard eur, činí vše, co po nich Erdogan požaduje a tyto virtuální instituce diktují všem ostatním členům (demokraticky) to, co jim diktuje Turecko! Když instituce EU nejsou schopné odolat vyděračskému tlaku Turecka, od čeho tam jsou? A co tytéž instituce učiní při daleko větších ohroženích?

 

 De facto a de jure jsou k ničemu. Jestli nějaké malé země, jako je Česko, Slovensko, Maďarsko atd. nechtějí, aby ti v Bruselu z jejich peněz dobře zajištění byrokraté, je na povel paní Merklové nedostali do situace, která může ohrožovat samotnou demokracii v těchto zemích, nezbude nic jiného, nežli se důrazně ohradit vůči rozhodnutím těchto institucí v Bruselu.

 

 V opačném případě, tato současná politika Bruselu, diktovaná Merklovou, dovede i jinak demokraticky smýšlející občany do rukou ultraradikálních ideologií, tak jako tenkrát ve Weimarské republice, protože EU není ani schopna odolat teroristickým útokům a chránit svoje občany. 

 

Jestli se tato vlna migrantů usídlí v Evropě a nadále budou migranti infikováni islámskou ideologií (tak jako doposud), jednak nikdo nebude moci tento proud migrantů zastavit (ani podle mezinárodního práva to nejde), pak by to mohlo vést k urychlení celé evropské civilizace, která i tak je v regresi, a možná to je právě to, čeho chce dosáhnout Erdogan a jeho bratři v Saúdské Arábii, Kataru a v dalších islámských státech.

 

 

 

Autor: Yekta Uzunoglu | čtvrtek 5.5.2016 10:00 | karma článku: 24,08 | přečteno: 441x
  • Další články autora

Yekta Uzunoglu

Rukojmí - 1 - Demokratická výměna kus za kus

Rukojmí - institut, který patrně začal existovat společně s lidskou civilizací. Ani božské, ale ani lidské zákony nedokázaly tento institut odstranit ze života naší jinak lidské společnosti.

12.3.2018 v 15:39 | Karma: 6,63 | Přečteno: 187x | Diskuse| Politika

Yekta Uzunoglu

Rukojmí - 2: Pragmatická demokracie a Kurdové jako rukojmí

Dne 18.09.2005 se měly konat v SRN federální volby. Schröder, jako kandidát do funkce kancléře v dalším období, se bál prohry a potřeboval hlasy Turků žijících v SRN majících dvojité občanství.

12.3.2018 v 8:33 | Karma: 0 | Přečteno: 103x | Diskuse| Politika

Yekta Uzunoglu

Rukojmí – 4 - Krajsky,Tigrid, Kohout a Charta 77...

Bylo to někdy v srpnu roku 1979, kdy jsem se po dlouhé konzultaci se svými přáteli z řad Charty 77 rozhodl ve správný čas, aniž bych byl zadržen, dostat do domu Prof. Jiřího Hájka v Zahradním Městě v Praze.

11.3.2018 v 18:35 | Karma: 5,79 | Přečteno: 132x | Diskuse| Politika

Yekta Uzunoglu

Rukojmí 3 - Případ turecký Renault

Psal se rok 1968, kdy se francouzský státní podnik Renault a turecká společnost OYAK patřící výlučně vojákům dohodli a založili společnost Renault Turecko a následně zahájili společnou výrobu osobních automobilů .

11.3.2018 v 14:27 | Karma: 5,37 | Přečteno: 94x | Diskuse| Politika

Yekta Uzunoglu

A Shameful case

On Sunday, February 25, 2018, as a bolt of the blue, tens of millions (maybe hundreds of millions) of people were hit by the report of detention of Salih Muslim,

3.3.2018 v 17:05 | Karma: 0 | Přečteno: 39x | Diskuse| Politika

Yekta Uzunoglu

Kdo spustil kauzu Sálih Muslim?

V neděli, to jest 25. 2. 2018, jako z čistého nebe zasáhla desítky (ne-li stovky) milionů lidí zpráva o zadržení Sáliha Muslima, spoluzakladatele a do loňského roku spolupředsedy kurdské politické strany v Sýrii,

2.3.2018 v 10:48 | Karma: 0 | Přečteno: 46x | Diskuse| Politika

Yekta Uzunoglu

Verfassungswidriger Prozess!

Das Verfassungsgericht der Tschechischen Republik hat meine Verhaftung mit Urteil vom 13. Februar 2018 (Aktenzeichen III CC 1920/17) für verfassungswidrig erklärt.

24.2.2018 v 13:25 | Karma: 0 | Přečteno: 44x | Diskuse| Politika

Yekta Uzunoglu

Anti-constitutional process !

The Constitutional Court of the Czech Republic declared my arresting as anti-constitutional – through its finding of February 13, 2018 and III CC 1920/17.

21.2.2018 v 18:16 | Karma: 0 | Přečteno: 31x | Diskuse| Politika

Yekta Uzunoglu

Protiústavní proces...

Ústavní soud svým nálezem ze dne 13.02.2018 a III. ÚS 1920/17 prohlásil, že moje loňské zatčení bylo protiústavní.

21.2.2018 v 12:41 | Karma: 6,78 | Přečteno: 116x | Diskuse| Politika

Yekta Uzunoglu

Cihutî li Kurdistane :Welate ku Keştîya Nuh xwe sipartîye

Herema Kurdistane ya îroyîn ji mej da buye ware olen mezin wek Cihutî, Mesîhîtî u Îslamyete u di nav gelen Kurdistane de ew ol belav buye.

19.2.2018 v 17:22 | Karma: 0 | Přečteno: 13x | Diskuse| Politika

Yekta Uzunoglu

Pogrom Židů za “sekulárního demokratického ” Turecka – II. Část

S událostmi v posledních pěti letech se svět jakoby tzv. probudil a ptá se, jak je to vlastně se sekularitou Turecka.

18.2.2018 v 10:37 | Karma: 0 | Přečteno: 50x | Diskuse| Politika

Yekta Uzunoglu

Pogroms to the Jews at the time of “Secular and Democratic” Turkey – Part III

The Jews were expelled from the Cities of Dardanelles and Silivri, on June 25, 1934. On June 28 the expulsion continued. They were being expelled from cities in the European part of Turkey,

17.2.2018 v 10:26 | Karma: 0 | Přečteno: 49x | Diskuse| Politika

Yekta Uzunoglu

Pogrom Židů za “sekulárního demokratického ” Turecka – III.část

S událostmi v posledních pěti letech se svět jakoby tzv. probudil a ptá se, jak je to vlastně se sekularitou Turecka.

16.2.2018 v 19:37 | Karma: 0 | Přečteno: 27x | Diskuse| Politika

Yekta Uzunoglu

Rakev ; Salavator

Před nedávnem jsem napsal o největší civilní námořní katastrofě II. světové války a o bestialitě “moderního demokratického Turecka”, kterou bylo odsouzeno ke smrti téměř 4000 Židů.

6.2.2018 v 12:21 | Karma: 0 | Přečteno: 43x | Diskuse| Politika

Yekta Uzunoglu

Nemrud’un Kizi Zilhan

Nazim Hikmet’in bir şiirinde dedigi gibi ; ”Odayi saran odun kokusu, dişarida çiseleyen bir yagmur, sicak bir çay ve aklimda çocuklugumdan kalma bir masaldi annem.”

23.1.2018 v 19:43 | Karma: 8,93 | Přečteno: 300x | Diskuse| Ostatní

Yekta Uzunoglu

‘Xaxem’a yekemîn a Jin kî bu ?

Asenat Barzanî bi jîyan u xebata xwe ku ji mîrovatîye re hişt, nîşan dike ku role berz ya jinen Kurd wek ulumdar çend sedsal bere jî hebu ye.Asenat Barzanî di demekî wusade jiyaye ku Rojhilata navîn de JIN - dervaye

21.1.2018 v 15:19 | Karma: 12,04 | Přečteno: 568x | Diskuse| Politika

Yekta Uzunoglu

Who was the first female „rabbi“?

Asenath Barzani has been showing the role of Kurdish women in society for centuries.Her story as a woman philosopher and theologian will be remembered by Kurdish and Jewish women

18.1.2018 v 7:03 | Karma: 12,03 | Přečteno: 289x | Diskuse| Politika

Yekta Uzunoglu

Aus dem Respekt vor sich selbst

"Wir dürfen uns nicht länger von den türkischen Staatsmännern beleidigen lassen", haben wir zu Beginn dieses Jahres, vielleicht im Frühjahr, den verzweifelten Ruf von dem Bundespräsidenten Frank-Walter Steinmeier gehört.

16.1.2018 v 14:44 | Karma: 10,51 | Přečteno: 295x | Diskuse| Politika

Yekta Uzunoglu

Because of respect of ourselves

Because of respect of ourselves we must not let the Turkish statesmen to offend us any longer, the German President Frank-Walter Steinmeier screamed desperately at the beginning of this year, some time in the spring.

15.1.2018 v 14:41 | Karma: 11,88 | Přečteno: 436x | Diskuse| Politika

Yekta Uzunoglu

Pogroms to the Jews for the "Secular Democratic" of Turkey - Part I

With the events of the last five years, the world has woken up like this and asks how Turkey's secularity is.

11.1.2018 v 14:22 | Karma: 14,65 | Přečteno: 302x | Diskuse| Politika
  • Počet článků 320
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 735x
yektauzunoglu.com 

https://www.facebook.com/MUDrYektaUzunoglu

https://twitter.com/YektaUzunoglu?

 

MUDr. Yekta Uzunoglu (kurdským jménem Yekta Geylanî, * 10. května 1953 Silvan, Turecko) je kurdský lékař a podnikatel s arménskými kořeny (mezi jeho předky byli turečtí Arméni, oběti Arménské genocidy na konci první světové války).[zdroj?] Mimo svých profesí se celoživotně angažuje jako kurdský aktivista (upozorňování na potlačování kurdské menšiny v Turecku, Íránu a Iráku), spisovatel a překladatel: Je například autorem překladů částí Bible a děl Karla Čapka do kurdštiny, a naopak kurdské poezie i prózy do češtiny a němčiny. V roce 2006 obdržel cenu Františka Kriegla.Od roku 1996 německé občanství.

Seznam rubrik