Sňatek EU s Tureckem

27. 04. 2016 10:00:00
A co můžeme od takové instituce jako je EU při konfliktu nebo ohrožení tykajícího se celé Evropy očekávat? NIC

Evropská unie vůči Turecku ustupuje, snaží dostat pod kontrolu migraci a přitom přehlíží, že Turecko si bere migranty jako své rukojmí a nebo naopak má EU jako rukojmí, kterému hrozí migranty. Přitom se stále tady mluví o EU, aniž bychom ale i my občané věděli, co to je EU! Kolik běžných občanů zná stanovy EU, její řád nebo organizační strukturu tzv. EU! Skoro nikdo a to není chybou občanů, ale výlučně EU! EU neučinila vůbec, ale vůbec nic efektivního, aby se stala institucí evropského občana. EU pro běžného evropského občana je virtuální institucí, která o jeho osudu rozhoduje. Ale ani zaměstnanci EU se vnitřně neztotožňují s touto institucí, jen pobírají dle božských ale i lidských zákonů vysoký plat a využívají neuvěřitelně široké výhody této instituce a nějak tak na občanech Evropy parazitují. EU, tak jak je vidět, slouží jako nadnárodní instituce pár silným členům k nadvládě nad ostatními menšími a slabšími státy Evropy a navenek vypadá, že je právní a demokratickou instituci. EU přinejmenším od pádu totality a po přijetí nových členů ze střední Evropy a z pobaltských zemí neučinila nic, aby se stala institucí občanů Evropy. Nic ale vůbec nic aktivně neučinila, aby urovnala historické rozepře mezi evropskými národy a jednala s těmito národy, aby se evropsky kontinent zbavil svých nemocí a začal vnímat Evropu jako společný kontinent se společnými lidskými hodnotami všech občanů, všech zemí EU. Jediné, co EU učinila, bylo odstranění hranic a dovozních daní, aby ty silnější mohli prodávat své produkty na úkor průmyslu či zemědělství těch slabších. A co můžete od takové instituce při konfliktu nebo ohrožení tykajícího se celé Evropy očekávat? NIC! Ústupky EU vůči Turecku v tzv. migrační krizi jsou ústupky silnějších členů EU, které mají v Turecku své ekonomické zájmy a učiní vše i za cenu obětování evropských hodnot a dlouhodobého ohrožení demokracie a práva v samotné Evropě, jen aby nějaké podniky či banky silnějších členů nepřišly o své finanční zisky s Tureckem, to vše je tak prosté! A politici? Ti jsou jen nástroje těch hospodářských subjektů a činí to, co je od nich požadováno!

Ale celá evropská inteligence a i průměrná politická elita ví a měla by vědět, že za migrační krizí stojí výlučně Turecko, Saúdská Arábie a Katar. Bylo to Turecko, které se vměšovalo do vnitřních záležitostí Sýrie a vyzbrojovalo před očima celého světa kde jakou zločineckou bandu včetně ISIS a tím vyprovokovalo válečný konflikt, jehož důsledkem je migrace občanů Sýrie i do Turecka. Ejhle - Turecko, které zná EU jako nefunkční, tak má v ruce smrtící zbraň vůči EU! A nikdo (ani po pařížském atentátu, ale ani po nedávné tragédii v Bruselu přímo pod nosem činitelů EU) není ve stavu říci STOP: my si nenecháme zničit Tureckem a jeho společníky naši evropskou civilizaci a místo toho ustupují dal! Lidově řečeno: tancují tak jak Erdogan píská! Tento tragický obraz je přinejmenším dehonestuje všechny evropské hodnoty, to ovšem za předpokladu, že činitelé EU by si museli vážit evropských hodnot, což, jak je vidět, si neváží a evropským hodnotám nevěří a tak je jejich bytostným zájmem nepřijít o svá křesla a co nejdéle si zajistit svůj vysoký plat a všechny výhody, co mají z titulu svých funkcí či postů v institucích Evropské unie! Turecko před pěti lety tvrdilo, že podporuje tzv. syrskou opozici, jelikož v Sýrii není demokracie, ale copak v Turecku je nějaká demokracie? Když Turecko za posledních pět měsíců se svou armádou a se zbraněmi, které částečně pocházejí ze zemí NATO, bombarduje svá vlastní města a zabíjí své vlastní občany a dohnalo 300.000 svých občanů k opouštění bombardovaných měst jen proto, že tito občané Turecka jsou kurdského původu! Proč Turecko neposílá arabské migranty ze Sýrie do jiných a ultrabohatých arabských zemí jako je Saúdská Arábie, Katar, Kuvajt a Arabské Emiráty? Copak je Česko bohatší než Emiráty? Copak je český občan muslim, aby přijal za svého souseda Araba a muslima? To platí pro všechny občany všech 28 států EU.

Přitom by třeba stačilo, aby Merklova jakožto kancléřka SRN, řekla: my se nenecháme vydírat, nenecháme zničit svoji civilizaci i za cenu toho, že Němci už nebudou jezdit na dovolenou do Turecka a zastavíme obchod s Tureckem! SRN je největším obchodním partnerem Turecka! Chtěl bych pak vidět Erdogana, jestli by si mohl hrát na vládnoucího kohouta všech činitelů EU, kteří dobrovolně převzali roli slepic!

Autor: Yekta Uzunoglu | středa 27.4.2016 10:00 | karma článku: 28.67 | přečteno: 539x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 7.71 | Přečteno: 168 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 13.72 | Přečteno: 201 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 28.65 | Přečteno: 606 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.26 | Přečteno: 528 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.92 | Přečteno: 471 | Diskuse
Počet článků 320 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 733

yektauzunoglu.com 

https://www.facebook.com/MUDrYektaUzunoglu

https://twitter.com/YektaUzunoglu?

 

MUDr. Yekta Uzunoglu (kurdským jménem Yekta Geylanî, * 10. května 1953 Silvan, Turecko) je kurdský lékař a podnikatel s arménskými kořeny (mezi jeho předky byli turečtí Arméni, oběti Arménské genocidy na konci první světové války).[zdroj?] Mimo svých profesí se celoživotně angažuje jako kurdský aktivista (upozorňování na potlačování kurdské menšiny v Turecku, Íránu a Iráku), spisovatel a překladatel: Je například autorem překladů částí Bible a děl Karla Čapka do kurdštiny, a naopak kurdské poezie i prózy do češtiny a němčiny. V roce 2006 obdržel cenu Františka Kriegla.Od roku 1996 německé občanství.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...